In 1959, in volle Koude Oorlog, bracht de Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov een bezoek aan de Verenigde Staten. Hij landde aan de oostkust als 'de aartsvijand', tegen dat hij de westkust had bereikt, had hij de Amerikanen ingepakt met zijn bijzondere charme. Uit alle hoeken en schuilkelders van het land kwamen ze toegestroomd, eerst boos en argwanend, dan enthousiast en geamuseerd. Nu Poetin onze peren weigert, toch weer brandend actueel.

De docu toont hoe het bezoek aan weerskanten van het IJzeren Gordijn ervaren werd en hoe een staatsbezoek een toonbeeld werd van politieke propaganda.

In 1959, in volle Koude Oorlog, bracht de Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov een bezoek aan de Verenigde Staten. Hij landde aan de oostkust als 'de aartsvijand', tegen dat hij de westkust had bereikt, had hij de Amerikanen ingepakt met zijn bijzondere charme. Uit alle hoeken en schuilkelders van het land kwamen ze toegestroomd, eerst boos en argwanend, dan enthousiast en geamuseerd. Nu Poetin onze peren weigert, toch weer brandend actueel.De docu toont hoe het bezoek aan weerskanten van het IJzeren Gordijn ervaren werd en hoe een staatsbezoek een toonbeeld werd van politieke propaganda.