In Hanna (2011) gaat regisseur Joe Wright voor het eerst de actietoer op, al lijkt het resultaat meer een sprookje op speed dan een spionagethriller à la Jason Bourne. Prooi én roofdier is de zestienjarige Hanna (een witgebleekte Saoirse Ronan), die in de bossen van Finland door haar vader (Eric Bana) tot de perfecte killer werd gedrild. Menselijk contact is Hanna volkomen vreemd, maar ze staat donders goed haar mannetje wanneer ze op haar eentje een wraakmissie van een CIA-agente (Cate Blanchett) moet trotseren.

Ook hier laat Wright vorm over inhoud primeren zodat Hanna in hoofdzaak een showcase van actiescènes is, met veel stijl ingeblikt op beats van The Chemical Brothers.

In Hanna (2011) gaat regisseur Joe Wright voor het eerst de actietoer op, al lijkt het resultaat meer een sprookje op speed dan een spionagethriller à la Jason Bourne. Prooi én roofdier is de zestienjarige Hanna (een witgebleekte Saoirse Ronan), die in de bossen van Finland door haar vader (Eric Bana) tot de perfecte killer werd gedrild. Menselijk contact is Hanna volkomen vreemd, maar ze staat donders goed haar mannetje wanneer ze op haar eentje een wraakmissie van een CIA-agente (Cate Blanchett) moet trotseren. Ook hier laat Wright vorm over inhoud primeren zodat Hanna in hoofdzaak een showcase van actiescènes is, met veel stijl ingeblikt op beats van The Chemical Brothers.