In "Dood van een schaduw" speelt Matthias Schoenaerts de rol van Nathan Rijckx, een soldaat omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Gevangen in een limbo tussen leven en dood verzamelt hij schaduwen in ruil voor een tweede kans op leven en liefde. Naast Schoenaerts maken ook Laura Verlinden, Peter Van Den Eede en Benjamin Ramon deel uit van de cast.

'Dood van een schaduw' won tal van prijzen, waaronder de Zilveren Meliès in Leeds en de prijs voor Beste Europese Kortfilm in Berlijn. De kortfilm kwam vorig jaar ook in aanmerking voor een Oscar, maar kon die nominatie helaas niet verzilveren. Het is de eerste professionele productie van Van Avermaet, geboren in Duffel en afgestudeerd aan het RITS in Brussel. (DB)

In "Dood van een schaduw" speelt Matthias Schoenaerts de rol van Nathan Rijckx, een soldaat omgekomen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Gevangen in een limbo tussen leven en dood verzamelt hij schaduwen in ruil voor een tweede kans op leven en liefde. Naast Schoenaerts maken ook Laura Verlinden, Peter Van Den Eede en Benjamin Ramon deel uit van de cast. 'Dood van een schaduw' won tal van prijzen, waaronder de Zilveren Meliès in Leeds en de prijs voor Beste Europese Kortfilm in Berlijn. De kortfilm kwam vorig jaar ook in aanmerking voor een Oscar, maar kon die nominatie helaas niet verzilveren. Het is de eerste professionele productie van Van Avermaet, geboren in Duffel en afgestudeerd aan het RITS in Brussel. (DB)