In 1990maakte popicoon Madonna sier met de Blond Ambition Tour. Die provocerende concertshow, met de zangeres gekleed in een gouden puntbeha van Jean Paul Gaultier, werd vereeuwigd in de documentaire In Bed with Madonna (1991).

In Strike a Pose laten de Nederlandse filmmakers Ester Gould en Reijer Zwaan zes van de zeven mannelijke dansers die toen het podium met Madonna deelden - onder wie de in Borgerhout opgegroeide Salim Gauwloos - aan het woord. Als piepjonge twintigers staken ze hun hiv-besmetting nog weg, bijna twee decennia later spreken ze er open en bloot over. (LJ)

Leer meer over deze documentaire en lees onze longread : Achter de pose: Madonna's dansers klappen uit de biecht

In 1990maakte popicoon Madonna sier met de Blond Ambition Tour. Die provocerende concertshow, met de zangeres gekleed in een gouden puntbeha van Jean Paul Gaultier, werd vereeuwigd in de documentaire In Bed with Madonna (1991). In Strike a Pose laten de Nederlandse filmmakers Ester Gould en Reijer Zwaan zes van de zeven mannelijke dansers die toen het podium met Madonna deelden - onder wie de in Borgerhout opgegroeide Salim Gauwloos - aan het woord. Als piepjonge twintigers staken ze hun hiv-besmetting nog weg, bijna twee decennia later spreken ze er open en bloot over. (LJ)