'De Applausman' is een uitzonderlijke film van regisseur Ruben Vermeersch - bekend van 'What about Eric?' - over Vlaams cultfiguur Antoon De Pauw.

In de jaren negentig maakte De Pauw naam door ongevraagd en met de regelmaat van een klok Vlaamse podia te bestormen en letterlijk het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. Hij deed dat doorgaans strak in het pak. In de ban van zijn verslaving werd hij slachtoffer van een mediastorm en verdween hij daarna in de vergetelheid. Vijf jaar geleden onverleed hij.

'De Applausman' schetst een nieuw beeld over dit opmerkelijke figuur. Met als hamvraag: is het beter om jezelf te verliezen in je passie dan je passie te verliezen. Of net niet?

Luc De Vos werkte mee aan dit unieke project en had een mooie bijrol. (DB/LP)

'De Applausman' is een uitzonderlijke film van regisseur Ruben Vermeersch - bekend van 'What about Eric?' - over Vlaams cultfiguur Antoon De Pauw.In de jaren negentig maakte De Pauw naam door ongevraagd en met de regelmaat van een klok Vlaamse podia te bestormen en letterlijk het applaus van het publiek in ontvangst te nemen. Hij deed dat doorgaans strak in het pak. In de ban van zijn verslaving werd hij slachtoffer van een mediastorm en verdween hij daarna in de vergetelheid. Vijf jaar geleden onverleed hij. 'De Applausman' schetst een nieuw beeld over dit opmerkelijke figuur. Met als hamvraag: is het beter om jezelf te verliezen in je passie dan je passie te verliezen. Of net niet? Luc De Vos werkte mee aan dit unieke project en had een mooie bijrol. (DB/LP)