Damages is wellicht de meest onderschatte en onderbelichte dramareeks van de afgelopen jaren. Seizoen na seizoen bedenken de scenaristen van Damages de meest complexe verhaallijnen, speelt Glenn Close de ziel uit haar lijf als topadvocate Patty Hewes en worden bekende gastacteurs ingelijfd, maar het grote publiek is nooit gevolgd.

In dit vierde en voorlaatste seizoen speelt de immer geweldige John Goodman de nietsontziende ceo van een beveiligingsbedrijf. Die firma levert haar diensten aan het Amerikaanse leger in Afghanistan, maar is ook betrokken in een hele hoop duistere zaakjes, en Patty probeert die uit te spitten.

Het resultaat: opnieuw 10 razend knappe en spannende afleveringen, met een zeer knappe structuur waarin zoals altijd heen en weer geswitcht wordt tussen verleden, heden en toekomst. Iedereen die fan was van The Killing zou dit moeten ontdekken. (SW)

Damages is wellicht de meest onderschatte en onderbelichte dramareeks van de afgelopen jaren. Seizoen na seizoen bedenken de scenaristen van Damages de meest complexe verhaallijnen, speelt Glenn Close de ziel uit haar lijf als topadvocate Patty Hewes en worden bekende gastacteurs ingelijfd, maar het grote publiek is nooit gevolgd. In dit vierde en voorlaatste seizoen speelt de immer geweldige John Goodman de nietsontziende ceo van een beveiligingsbedrijf. Die firma levert haar diensten aan het Amerikaanse leger in Afghanistan, maar is ook betrokken in een hele hoop duistere zaakjes, en Patty probeert die uit te spitten. Het resultaat: opnieuw 10 razend knappe en spannende afleveringen, met een zeer knappe structuur waarin zoals altijd heen en weer geswitcht wordt tussen verleden, heden en toekomst. Iedereen die fan was van The Killing zou dit moeten ontdekken. (SW)