Polanski, een kind van Pools-Joodse ouders, weet wat het betekent om in een getto opgesloten te zijn. Vandaar ook zijn obsessie met ongemak en claustrofobie, zelfs in een tragikomedie als Carnage (2011). Vrijwel de hele film speelt zich af in het appartement van een New Yorks koppel. Nadat hun zoon op school gevochten heeft, nodigen ze de ouders van de andere jongen uit voor een verzoeningsgesprek, maar dat ontaardt al snel in een partij bekvechten.

De cast, met Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz en John C. Reilly, lijkt zich aanvankelijk te bezondigen aan een partijtje over-the-topacteerwerk, maar Polanski houdt de touwtjes in handen en laat de verbale bokswedstrijd, naar een eenakter van Yasmina Reza, evolueren tot een wreed, vaak gênant steekspel. (LJ)

Polanski, een kind van Pools-Joodse ouders, weet wat het betekent om in een getto opgesloten te zijn. Vandaar ook zijn obsessie met ongemak en claustrofobie, zelfs in een tragikomedie als Carnage (2011). Vrijwel de hele film speelt zich af in het appartement van een New Yorks koppel. Nadat hun zoon op school gevochten heeft, nodigen ze de ouders van de andere jongen uit voor een verzoeningsgesprek, maar dat ontaardt al snel in een partij bekvechten.De cast, met Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz en John C. Reilly, lijkt zich aanvankelijk te bezondigen aan een partijtje over-the-topacteerwerk, maar Polanski houdt de touwtjes in handen en laat de verbale bokswedstrijd, naar een eenakter van Yasmina Reza, evolueren tot een wreed, vaak gênant steekspel. (LJ)