Ook in het derde seizoen van de Beroepen Zonder Grenzen volgt Eén acht weken lang vier collega's die naar een andere uithoek van de wereld uitwijken om in een nieuwe omgeving en in totaal andere omstandigheden hun beroep uit te oefenen. Ze worden er ondergedompeld in een andere cultuur en maken kennis met de vaardigheden, methodes en werksituaties van hun lokale beroepsgenoten.

Dit seizoen trekt de tv-reeks onder meer naar Canada, Rusland, de Filipijnen en Canada. De eerste aflevering begint met een vrij hobbelig parcours: vier truckchauffeurs uit Mechelen doen hun job in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In oude Britse legertrucks rijden ze langs modderige wegen naar de goudmijnen in het binnenland, om ze bevoorraden met brandstof. Vier dagen zijn ze onderweg, zonder enige vorm van luxe.

Ook in het derde seizoen van de Beroepen Zonder Grenzen volgt Eén acht weken lang vier collega's die naar een andere uithoek van de wereld uitwijken om in een nieuwe omgeving en in totaal andere omstandigheden hun beroep uit te oefenen. Ze worden er ondergedompeld in een andere cultuur en maken kennis met de vaardigheden, methodes en werksituaties van hun lokale beroepsgenoten. Dit seizoen trekt de tv-reeks onder meer naar Canada, Rusland, de Filipijnen en Canada. De eerste aflevering begint met een vrij hobbelig parcours: vier truckchauffeurs uit Mechelen doen hun job in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. In oude Britse legertrucks rijden ze langs modderige wegen naar de goudmijnen in het binnenland, om ze bevoorraden met brandstof. Vier dagen zijn ze onderweg, zonder enige vorm van luxe.