In de vierde, getiteld Ceci n'est pas un pays , probeert Knack Focus -fotograaf Wouter Van Vaerenbergh iets als een Belgische identiteit te vatten. 'Samen met Olivier Bekaert reed ik de landsgrenzen af om te zien of de geografische grens ook een identitaire breuklijn vormt',zegt hij.

Niet bepaald, zo blijkt als de twee heren zich weer eens afvragen of ze zich nu in België dan wel in Frankrijk of Luxemburg bevinden. Van Vaerenbergh: 'In mijn fotoreeks kelder ik de clichés over België als een absurd of surrealistisch land door vanaf een afstand te focussen op het doodnormale. Tot ook die normaliteit ergens weer bevreemdend wordt.'

Met: Paul Van den Abeele (+), Raymond Van Der Plassche, Odette Dereze, Christian Carez, Filip Claus, Stephan Vanfleteren, Wouter Van Vaerenbergh en Jimmy Kets.

(S.R.)

In de vierde, getiteld Ceci n'est pas un pays , probeert Knack Focus -fotograaf Wouter Van Vaerenbergh iets als een Belgische identiteit te vatten. 'Samen met Olivier Bekaert reed ik de landsgrenzen af om te zien of de geografische grens ook een identitaire breuklijn vormt',zegt hij. Niet bepaald, zo blijkt als de twee heren zich weer eens afvragen of ze zich nu in België dan wel in Frankrijk of Luxemburg bevinden. Van Vaerenbergh: 'In mijn fotoreeks kelder ik de clichés over België als een absurd of surrealistisch land door vanaf een afstand te focussen op het doodnormale. Tot ook die normaliteit ergens weer bevreemdend wordt.'Met: Paul Van den Abeele (+), Raymond Van Der Plassche, Odette Dereze, Christian Carez, Filip Claus, Stephan Vanfleteren, Wouter Van Vaerenbergh en Jimmy Kets.(S.R.)