Handen op elkaar voor Interstellar, maar toch kan Christopher Nolans sf-avontuur niet op tegen deze poëtische en filosofische uitstap richting ruimte, het grensverleggende meesterwerk van Kubrick.

De cultklassieker uit 1968 is beroemd - en berucht - om zijn lange, trage scènes van mensapen die rondlopen in een leeg landschap of ruimteschepen die ronddraaien op de tonen van klassieke muziek, en leverde Kubrick zijn enige - jawel: zijn enige - Oscar op, voor beste visuele effecten dan nog.

Onlangs lanceerde het Britse filminstituut in samenwerking met Warner Bros een splinternieuwe trailer waarin de meest iconische momenten uit de prent worden belicht. Met de focus op de rol van HAL 9000, de bombastische soundtrack en de zinderende sfeer.

Handen op elkaar voor Interstellar, maar toch kan Christopher Nolans sf-avontuur niet op tegen deze poëtische en filosofische uitstap richting ruimte, het grensverleggende meesterwerk van Kubrick. De cultklassieker uit 1968 is beroemd - en berucht - om zijn lange, trage scènes van mensapen die rondlopen in een leeg landschap of ruimteschepen die ronddraaien op de tonen van klassieke muziek, en leverde Kubrick zijn enige - jawel: zijn enige - Oscar op, voor beste visuele effecten dan nog.Onlangs lanceerde het Britse filminstituut in samenwerking met Warner Bros een splinternieuwe trailer waarin de meest iconische momenten uit de prent worden belicht. Met de focus op de rol van HAL 9000, de bombastische soundtrack en de zinderende sfeer.