Sleepy Hollow

Zondag 21.00 - 2BE

Wat Wie er na ons horrordossier van onlangs nog verder overtuigd van moest worden dat het griezelgenre de wereld aan het overnemen is, hoeft de volgende weken maar 2BE op te zetten. Daar gaan immers drie nieuwe horror- en griezelseries in première: deze Sleepy Hollow, een moderne versie van Dracula (met Jonathan Rhys-Myers in de hoofdrol) en later nog de veelgeprezen Hannibal-reeks.

Sleepy Hollow is een spin-off van Tim Burtons film met Johnny Depp, over een mysterieuze ruiter zonder hoofd die terreur zaait in het dorpje uit de titel. Alleen speelt deze reeks zich niet af in de 18e eeuw maar in het heden: hoofdpersonage Ichabod Crane wordt bij de start namelijk wakker in een ondergrondse grot in Sleepy Hollow in het jaar 2013, en ontdekt dat de 'Headless Horseman' eveneens een sprong in de tijd heeft gemaakt. Samen met een politieagente probeert Crane uit te zoeken hoe en waarom hij in het heden terecht is gekomen, en ook een verklaring te vinden voor een hoop andere mysterieuze gebeurtenissen in het dorp.

Oordeel Sleepy Hollow is bedacht door Roberto Orci en Alex Kurtzman, twee luitenants uit de stal van J.J. Abrams die ook mee aan de basis lagen van Fringe, de tv-serie waar we hier vorige week nog de loftrompet over lieten schallen. Helaas is deze reeks niet echt van hetzelfde niveau, en doet ze veeleer denken aan Grimm: een degelijke bovennatuurlijke misdaadserie, waarin mysterieuze moordzaken gecombineerd worden met een overkoepelend achtergrondverhaal. Sleepy Hollow heeft wel stukken meer succes dan Fringe: de start van de reeks begin september in de VS was voor zender Fox een van de meest succesvolle uit de afgelopen jaren, en na vier afleveringen werd al een tweede seizoen besteld. (SW)

Wat Wie er na ons horrordossier van onlangs nog verder overtuigd van moest worden dat het griezelgenre de wereld aan het overnemen is, hoeft de volgende weken maar 2BE op te zetten. Daar gaan immers drie nieuwe horror- en griezelseries in première: deze Sleepy Hollow, een moderne versie van Dracula (met Jonathan Rhys-Myers in de hoofdrol) en later nog de veelgeprezen Hannibal-reeks. Sleepy Hollow is een spin-off van Tim Burtons film met Johnny Depp, over een mysterieuze ruiter zonder hoofd die terreur zaait in het dorpje uit de titel. Alleen speelt deze reeks zich niet af in de 18e eeuw maar in het heden: hoofdpersonage Ichabod Crane wordt bij de start namelijk wakker in een ondergrondse grot in Sleepy Hollow in het jaar 2013, en ontdekt dat de 'Headless Horseman' eveneens een sprong in de tijd heeft gemaakt. Samen met een politieagente probeert Crane uit te zoeken hoe en waarom hij in het heden terecht is gekomen, en ook een verklaring te vinden voor een hoop andere mysterieuze gebeurtenissen in het dorp. Oordeel Sleepy Hollow is bedacht door Roberto Orci en Alex Kurtzman, twee luitenants uit de stal van J.J. Abrams die ook mee aan de basis lagen van Fringe, de tv-serie waar we hier vorige week nog de loftrompet over lieten schallen. Helaas is deze reeks niet echt van hetzelfde niveau, en doet ze veeleer denken aan Grimm: een degelijke bovennatuurlijke misdaadserie, waarin mysterieuze moordzaken gecombineerd worden met een overkoepelend achtergrondverhaal. Sleepy Hollow heeft wel stukken meer succes dan Fringe: de start van de reeks begin september in de VS was voor zender Fox een van de meest succesvolle uit de afgelopen jaren, en na vier afleveringen werd al een tweede seizoen besteld. (SW)