De jonge zanger Loïc Nottet, die onlangs tweede eindigde tijdens 'The Voice Belgique', mag voor België het podium op tijdens het 60e Eurovisiesongfestival. Het grote publiek kan vanavond kennismaken met zijn zelfgeschreven nummer 'Rhythm inside' op La Une.

De song is naar verluidt geen doorsnee nummer op maat van de songwedstrijd. 'Onze eerste doelstelling was om een nummer te kiezen dat absoluut niet klinkt als een typisch Songfestivallied', zo zei Philippe Coppens van Sony Music Entertainment in 'De ochtend'. De tekst werd geschreven door de Amerikaanse singer-songwriter Beverly Jo Scott.

''Rhythm inside' gaat erover dat elkeen door zijn keuzes de richting die hij wil aan zijn leven geeft. Met pop- en elektroklanken waar soms hiphop doorschemert, wil de vertolker iedereen doen dansen.'

De song werd geproducet door Luuk Cox/Shameboy (Stromae, My little cheap dictaphone, Girls in Hawaii) en gemasterd door Stuart Hawkes van de Londense studio Metropolis (Sam Smith, Lorde, Amy Winehouse).

De Belg neemt het in de Wiener Stadhalle in de Oostenrijkse hoofdstad onder meer op tegen de zangers uit Finland, Nederland, Rusland en Roemenië. Als hij de finale haalt, meet hij zich op 23 mei in elk geval met Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en voor het eerst ook Australië, de eregast van deze jubileumeditie.

Wie het nummer wil ontdekken, kan straks omstreeks 20.15u afstemmen op de Waalse zender. (DB)

De jonge zanger Loïc Nottet, die onlangs tweede eindigde tijdens 'The Voice Belgique', mag voor België het podium op tijdens het 60e Eurovisiesongfestival. Het grote publiek kan vanavond kennismaken met zijn zelfgeschreven nummer 'Rhythm inside' op La Une.De song is naar verluidt geen doorsnee nummer op maat van de songwedstrijd. 'Onze eerste doelstelling was om een nummer te kiezen dat absoluut niet klinkt als een typisch Songfestivallied', zo zei Philippe Coppens van Sony Music Entertainment in 'De ochtend'. De tekst werd geschreven door de Amerikaanse singer-songwriter Beverly Jo Scott. ''Rhythm inside' gaat erover dat elkeen door zijn keuzes de richting die hij wil aan zijn leven geeft. Met pop- en elektroklanken waar soms hiphop doorschemert, wil de vertolker iedereen doen dansen.'De song werd geproducet door Luuk Cox/Shameboy (Stromae, My little cheap dictaphone, Girls in Hawaii) en gemasterd door Stuart Hawkes van de Londense studio Metropolis (Sam Smith, Lorde, Amy Winehouse).De Belg neemt het in de Wiener Stadhalle in de Oostenrijkse hoofdstad onder meer op tegen de zangers uit Finland, Nederland, Rusland en Roemenië. Als hij de finale haalt, meet hij zich op 23 mei in elk geval met Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en voor het eerst ook Australië, de eregast van deze jubileumeditie.Wie het nummer wil ontdekken, kan straks omstreeks 20.15u afstemmen op de Waalse zender. (DB)