Weiner

Zondag 23/10, 22.35, Canvas

Wat is dat toch met seks en de Amerikaanse politiek? Zo kwam Congreslid Anthony Weiner in 2011 in opspraak nadat hij pikante penisfoto's op Twitter had gepost. Weiner - what's in a name? - is op dat moment getrouwd met Huma Abedin, een naaste medewerkster van Hillary Clinton, de vicevoorzitter van haar campagnecomité. Deze documentaire volgt het koppel op een moment dat ze nog samen zijn en Weiner, in 2013, kandideert voor de burgemeestersverkiezingen van New York. Tot nieuwe dick pics andermaal voor hoogspanning zorgen.

Meer dan een verslag van 'Weinergate' biedt dit fascinerende document van Elyse Steinberg en Josh Kriegman (een gewezen assistent van Weiner) een blik op het leven van een onvoorspelbaar politiek beest, een eigengereide man die zich meer moet bezighouden met damage control dan met politiek.

Race for the White House

Zondag 23/10, 21.00, Discovery Channel

In de aanloop naar de stembusconfrontatie tussen Hillary Clinton en Donald Trump legt Discovery Channel de inner workings van het Amerikaanse politieke schouwspel bloot. House of Cards-ster Kevin Spacey loodst u, samen met (voormalige) spindoctors, stafmedewerkers en journalisten door drie historische presidentsraces.

Worden belicht: de machiavellistische machtsstrijd tussen John F. Kennedy en Richard Nixon, tussen George Bush en Bill Clinton en als eerste aan de beurt in Race for the White House: het electorale gevecht tussen diezelfde vader Bush en Michael Dukakis uit 1988. Interessant, niet alleen omdat Dukakis zelf aan het woord komt, maar vooral omdat Bush en zijn Republikeinen - door de uitgelekte wapendeal van president Reagan met Iran en Reagans steun aan extreemrechtse terroristen in Nicaragua - aanvankelijk klappen kregen in de polls. Daardoor gold Dukakis als de gedoodverfde favoriet.

Hoe Bush en de zijnen toch het tij keerden via thema's als nota bene veiligheid is simpelweg spectaculair.

Skyfall

Zondag 23/10, 20.35, VTM

Mocht u het 23ste Bondavontuur nog niet gezien hebben, dan krijgt u vanavond een herkansing. 'Skyfall' is een stijlvolle joyride met respect voor 007's verleden en oog voor diens toekomst. Double-o-seven (de granietharde Daniel Craig) wordt bepoteld door een geblondeerde slechterik (een heerlijke Javier Bardem) en schakelt een moordenaar uit op een neonbillboards reflecterende wolkenkrabber in Shanghai. De climax in de Schotse Moors is verrassend donker.

Zondag 23/10, 22.35, Canvas Wat is dat toch met seks en de Amerikaanse politiek? Zo kwam Congreslid Anthony Weiner in 2011 in opspraak nadat hij pikante penisfoto's op Twitter had gepost. Weiner - what's in a name? - is op dat moment getrouwd met Huma Abedin, een naaste medewerkster van Hillary Clinton, de vicevoorzitter van haar campagnecomité. Deze documentaire volgt het koppel op een moment dat ze nog samen zijn en Weiner, in 2013, kandideert voor de burgemeestersverkiezingen van New York. Tot nieuwe dick pics andermaal voor hoogspanning zorgen. Meer dan een verslag van 'Weinergate' biedt dit fascinerende document van Elyse Steinberg en Josh Kriegman (een gewezen assistent van Weiner) een blik op het leven van een onvoorspelbaar politiek beest, een eigengereide man die zich meer moet bezighouden met damage control dan met politiek. Zondag 23/10, 21.00, Discovery ChannelIn de aanloop naar de stembusconfrontatie tussen Hillary Clinton en Donald Trump legt Discovery Channel de inner workings van het Amerikaanse politieke schouwspel bloot. House of Cards-ster Kevin Spacey loodst u, samen met (voormalige) spindoctors, stafmedewerkers en journalisten door drie historische presidentsraces.Worden belicht: de machiavellistische machtsstrijd tussen John F. Kennedy en Richard Nixon, tussen George Bush en Bill Clinton en als eerste aan de beurt in Race for the White House: het electorale gevecht tussen diezelfde vader Bush en Michael Dukakis uit 1988. Interessant, niet alleen omdat Dukakis zelf aan het woord komt, maar vooral omdat Bush en zijn Republikeinen - door de uitgelekte wapendeal van president Reagan met Iran en Reagans steun aan extreemrechtse terroristen in Nicaragua - aanvankelijk klappen kregen in de polls. Daardoor gold Dukakis als de gedoodverfde favoriet. Hoe Bush en de zijnen toch het tij keerden via thema's als nota bene veiligheid is simpelweg spectaculair. Zondag 23/10, 20.35, VTMMocht u het 23ste Bondavontuur nog niet gezien hebben, dan krijgt u vanavond een herkansing. 'Skyfall' is een stijlvolle joyride met respect voor 007's verleden en oog voor diens toekomst. Double-o-seven (de granietharde Daniel Craig) wordt bepoteld door een geblondeerde slechterik (een heerlijke Javier Bardem) en schakelt een moordenaar uit op een neonbillboards reflecterende wolkenkrabber in Shanghai. De climax in de Schotse Moors is verrassend donker.