MY WEEK WITH MARILYN (Canvas, 21.05u)

Eigenlijk gaat deze innemende blik achter de schermen van de romcom 'The Prince and the Showgirl' (1957) dieper in op de clash tussen de Britse en de Amerikaanse filmcultuur - lees: getrainde theateracteurs versus method acting. Tegelijk krijgt u een mooi portret van de grillige Hollywoodster Marilyn Monroe (een overtuigende Michelle Williams).

My Week With Marilyn toont hoe ze haar even legendarische tegenspeler Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh) frustreerde met haar grilletjes en willetjes, maar ook hoe ze de jonge studio-assistent Colin (Eddie Redmayne) de week van zijn leven bezorgde door hem tot vertrouweling te promoveren in een poging aan haar huwelijk met theaterreus Arthur Miller te ontsnappen.

NED KELLY (Eén, 23.30u)

Ooit werd Mick Jagger miscast als de charismatische outlaw Ned Kelly, een soort Australische Robin Hood. Heath Ledger, de Joker uit The Dark Knight, is stukken imposanter als de bush ranger in deze vaak grimmige saga, een soort western die zich afspeelt in de outbacks.

OFF THE RECORD (Canvas, 23.05u)

'Muziek leer je spelen door ernaar te luisteren', luidt het motto van Geoffrey Burton. De gitaarvirtuoos, producer en componist speelde onder meer aan de zijde van Arno en Iggy Pop. Aan de hand van audio- en videofragmenten toont hij hoe hij inspiratie haalt uit muziek en die vertaalt naar zijn eigen gitaarspel.

Eigenlijk gaat deze innemende blik achter de schermen van de romcom 'The Prince and the Showgirl' (1957) dieper in op de clash tussen de Britse en de Amerikaanse filmcultuur - lees: getrainde theateracteurs versus method acting. Tegelijk krijgt u een mooi portret van de grillige Hollywoodster Marilyn Monroe (een overtuigende Michelle Williams).My Week With Marilyn toont hoe ze haar even legendarische tegenspeler Sir Laurence Olivier (Kenneth Branagh) frustreerde met haar grilletjes en willetjes, maar ook hoe ze de jonge studio-assistent Colin (Eddie Redmayne) de week van zijn leven bezorgde door hem tot vertrouweling te promoveren in een poging aan haar huwelijk met theaterreus Arthur Miller te ontsnappen. Ooit werd Mick Jagger miscast als de charismatische outlaw Ned Kelly, een soort Australische Robin Hood. Heath Ledger, de Joker uit The Dark Knight, is stukken imposanter als de bush ranger in deze vaak grimmige saga, een soort western die zich afspeelt in de outbacks. 'Muziek leer je spelen door ernaar te luisteren', luidt het motto van Geoffrey Burton. De gitaarvirtuoos, producer en componist speelde onder meer aan de zijde van Arno en Iggy Pop. Aan de hand van audio- en videofragmenten toont hij hoe hij inspiratie haalt uit muziek en die vertaalt naar zijn eigen gitaarspel.