The Hobbit: An unexpected Journey ***

De eerste drie kwartier van dit eerste deel van de Lord of the Rings-prequels zijn allesbehalve kwiek. Wat volgt, nog altijd twee uur film, is beter: een opwindend fantasyspektakel met dertien dwergen en Bilbo (Martin Freeman) in de hoofdrollen. Meer van hetzelfde dus.

Zaterdag 5/9, 20.30 - VIER. Peter Jackson, USA-NZ 2012

Sahara***

Ook in deze verfilming van Clive Cusslers boek over avonturier Dirk Pitt ontsnap je niet aan McConaughey, hier als een soort Indiana Jones die in de Afrikaanse woestijn op zoek gaat naar een mythisch schip, maar er in een burgeroorlog terechtkomt. Over the top, maar vermakelijk popcornentertainment

Zaterdag 5/9, 20.40 - 2BE. Breck Eisner, GB-USA-D 2005

Monsieur Lazhar***

De Canadese regisseur Falardeau verpakt het pijnlijke thema van 'zelfmoord in de klas' in een tragikomedie die hij opentrekt tot een film over integratie, anders zijn én de Franse taal. De Algerijnse komiek en schrijver Mohamed Fellag is subliem in de rol van Lazhar, de nieuwe leraar die zelf een pijnlijk geheim meetorst.

Zaterdag 5/9, 22.35 - Canvas. Philippe Falardeau, CDN 2011

The Hobbit: An unexpected Journey ***De eerste drie kwartier van dit eerste deel van de Lord of the Rings-prequels zijn allesbehalve kwiek. Wat volgt, nog altijd twee uur film, is beter: een opwindend fantasyspektakel met dertien dwergen en Bilbo (Martin Freeman) in de hoofdrollen. Meer van hetzelfde dus.Sahara***Ook in deze verfilming van Clive Cusslers boek over avonturier Dirk Pitt ontsnap je niet aan McConaughey, hier als een soort Indiana Jones die in de Afrikaanse woestijn op zoek gaat naar een mythisch schip, maar er in een burgeroorlog terechtkomt. Over the top, maar vermakelijk popcornentertainmentMonsieur Lazhar***De Canadese regisseur Falardeau verpakt het pijnlijke thema van 'zelfmoord in de klas' in een tragikomedie die hij opentrekt tot een film over integratie, anders zijn én de Franse taal. De Algerijnse komiek en schrijver Mohamed Fellag is subliem in de rol van Lazhar, de nieuwe leraar die zelf een pijnlijk geheim meetorst.