Take This Waltz

Een onschuldige flirt krijgt een staartje wanneer de andere partij ook de nieuwe buurman blijkt te zijn. De greep van regisseur-scenarist Sarah Polley op het materiaal is niet altijd even stevig, maar ze toont in dit melancholische drama wel dat ze met veel gevoel naar de strubbelingen in een lange relatie kijkt.

Vrijdag 17/6, 21.25 - NPO3. Sarah Polley, CDN-E-J 2011

The Young Victoria

Tussen Dallas Buyers Club en C.R.A.Z.Y. in draaide Vallée dit fraaie kostuumdrama met Belgisch tintje: in de slangenkuil van het Britse hof lobbyt ook onze koning Leopold I, via zijn neef Albert voor zijn koloniale aspiraties. Maar de focus ligt op de romance tussen Albert en de jonge troonopvolgster Victoria (Emily Blunt).

Vrijdag 17/6, 23.40 - NPO2. Jean-Marc Vallée, USA-GB 2009

Sleepy Hollow

Tegenwoordig is Sleepy Hollow ook een griezelserie maar bijna twintig jaar geleden liet Tim Burton zich al inspireren door het griezelverhaal van Washington Irving. Johnny Depp speurt naar een mysterieus heerschap zonder hoofd dat terreur zaait. De drie Oscars voor de artdirection zeggen veel over Burtons excentrieke aanpak.

Vrijdag 17/6, 23.25 - VIER. Tim Burton, USA-D 1999

Een onschuldige flirt krijgt een staartje wanneer de andere partij ook de nieuwe buurman blijkt te zijn. De greep van regisseur-scenarist Sarah Polley op het materiaal is niet altijd even stevig, maar ze toont in dit melancholische drama wel dat ze met veel gevoel naar de strubbelingen in een lange relatie kijkt. Vrijdag 17/6, 21.25 - NPO3. Sarah Polley, CDN-E-J 2011 Tussen Dallas Buyers Club en C.R.A.Z.Y. in draaide Vallée dit fraaie kostuumdrama met Belgisch tintje: in de slangenkuil van het Britse hof lobbyt ook onze koning Leopold I, via zijn neef Albert voor zijn koloniale aspiraties. Maar de focus ligt op de romance tussen Albert en de jonge troonopvolgster Victoria (Emily Blunt). Vrijdag 17/6, 23.40 - NPO2. Jean-Marc Vallée, USA-GB 2009 Tegenwoordig is Sleepy Hollow ook een griezelserie maar bijna twintig jaar geleden liet Tim Burton zich al inspireren door het griezelverhaal van Washington Irving. Johnny Depp speurt naar een mysterieus heerschap zonder hoofd dat terreur zaait. De drie Oscars voor de artdirection zeggen veel over Burtons excentrieke aanpak. Vrijdag 17/6, 23.25 - VIER. Tim Burton, USA-D 1999