Ik weet wat je deed, elke zaterdag - vtm *

Enkele weken geleden ging het radioprogramma Peeters & Pichal naar aanleiding van de startaflevering van Ik weet wat je deed dieper in op het al dan niet bestaan van hypnose. Er was een psycholoog te gast die de techniek gebruikte bij zijn patiënten en die bij wijze van experiment live op de radio Sven Pichal aan zou pakken. Vooraleer hij begon, gaf de man mee dat mensen die in de auto zaten en erg gevoelig waren voor suggesties, beter even aan de kant konden gaan staan om ongelukken te vermijden.

Met dat in het achterhoofd vragen we ons af hoeveel kijkers er in slaap zijn gevallen tijdens de eerste aflevering van Ik weet wat je deed zaterdagavond. Als expert Jos Claus het doet, lijkt hypnose immers nog eenvoudiger en sneller uit te voeren: één keer naar zijn hand kijken terwijl hij 'En slaap diep en vast' zegt, en je zakt in elkaar. Wij kregen tijdens Ik weet wat je deed in ieder geval af en toe het gevoel weg te draaien, maar dat kan ook door het gebrek aan spanning geweest zijn.

Het eerste slachtoffer van Claus heette Mirko, een 30-jarige Limburger die even een frituur had uitgebaat maar daarna, aldus presentator Koen Wauters, teruggekeerd was 'naar zijn oude liefde, de Colruyt'. Een man die tevreden is met kleine dingen met andere woorden, maar hij had toch nog een paar dromen, en die zou Ik weet wat je deed waarmaken. Zo konden we zien hoe Mirko in gedachten een concert van Tina Turner organiseerde en hoe hij, toen de hoofdact naar het ziekenhuis moest, zelf op het podium kroop. Of hoe hij tussen opgeblazen krokodillen mocht zwemmen denkende dat het dolfijnen waren, en ook zelf even een dolfijn mocht zijn.

Eigenlijk is Ik weet wat ik deed een verborgencameraprogramma, waarbij een onwetend slachtoffer het voorwerp is van allerlei grappen en zijn of haar reacties voor de nodige lachbuien moeten zorgen. De camera's moeten hier natuurlijk niet verborgen worden omdat de man of vrouw in kwestie er toch geen oog voor heeft, maar het principe blijft hetzelfde. Het probleem - los van het feit of je erin gelooft of niet - is dat de grappen die uitgehaald worden gewoon niet sterk genoeg zijn om de aandacht vast te houden, waardoor Ik weet wat je deed alleen leuk is voor familie en kennissen van het slachtoffer.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Ik weet wat je deed? Laat het weten! (Mensen die gehypnotiseerd zijn door Jos Claus: gelieve u te onthouden)

Enkele weken geleden ging het radioprogramma Peeters & Pichal naar aanleiding van de startaflevering van Ik weet wat je deed dieper in op het al dan niet bestaan van hypnose. Er was een psycholoog te gast die de techniek gebruikte bij zijn patiënten en die bij wijze van experiment live op de radio Sven Pichal aan zou pakken. Vooraleer hij begon, gaf de man mee dat mensen die in de auto zaten en erg gevoelig waren voor suggesties, beter even aan de kant konden gaan staan om ongelukken te vermijden.Met dat in het achterhoofd vragen we ons af hoeveel kijkers er in slaap zijn gevallen tijdens de eerste aflevering van Ik weet wat je deed zaterdagavond. Als expert Jos Claus het doet, lijkt hypnose immers nog eenvoudiger en sneller uit te voeren: één keer naar zijn hand kijken terwijl hij 'En slaap diep en vast' zegt, en je zakt in elkaar. Wij kregen tijdens Ik weet wat je deed in ieder geval af en toe het gevoel weg te draaien, maar dat kan ook door het gebrek aan spanning geweest zijn.Het eerste slachtoffer van Claus heette Mirko, een 30-jarige Limburger die even een frituur had uitgebaat maar daarna, aldus presentator Koen Wauters, teruggekeerd was 'naar zijn oude liefde, de Colruyt'. Een man die tevreden is met kleine dingen met andere woorden, maar hij had toch nog een paar dromen, en die zou Ik weet wat je deed waarmaken. Zo konden we zien hoe Mirko in gedachten een concert van Tina Turner organiseerde en hoe hij, toen de hoofdact naar het ziekenhuis moest, zelf op het podium kroop. Of hoe hij tussen opgeblazen krokodillen mocht zwemmen denkende dat het dolfijnen waren, en ook zelf even een dolfijn mocht zijn. Eigenlijk is Ik weet wat ik deed een verborgencameraprogramma, waarbij een onwetend slachtoffer het voorwerp is van allerlei grappen en zijn of haar reacties voor de nodige lachbuien moeten zorgen. De camera's moeten hier natuurlijk niet verborgen worden omdat de man of vrouw in kwestie er toch geen oog voor heeft, maar het principe blijft hetzelfde. Het probleem - los van het feit of je erin gelooft of niet - is dat de grappen die uitgehaald worden gewoon niet sterk genoeg zijn om de aandacht vast te houden, waardoor Ik weet wat je deed alleen leuk is voor familie en kennissen van het slachtoffer. Stefaan Werbrouck Wat vond u van Ik weet wat je deed? Laat het weten! (Mensen die gehypnotiseerd zijn door Jos Claus: gelieve u te onthouden)