De Klas van Frieda, maandag - donderdag, één *

Sinds vorige week voert één een promotiecampagne voor haar vernieuwde maandagavond met een reclamespotje waarin de link wordt gelegd tussen tv-kijken en een bestelling plaatsen bij de meeneemchinees. Wij snappen het verband eigenlijk niet, maar dat ligt misschien aan ons: die zeldzame keer dat we eten gaan halen bij de meeneemchinees hebben we telkens de indruk dat het eigenlijk niet uitmaakt wat je bestelt, want dat het toch allemaal een beetje hetzelfde smaakt. Dat lijkt ons niet bepaald de boodschap die je als tv-zender uit wil dragen.

Nu goed, De Klas van Frieda, de nieuwe laatavondquiz waarin Frieda Van Wijck vier BV's ontvangt in haar klasje, is in ieder geval wel zo voorspelbaar als nasi goreng met loempia. Van de grappen over de oude schoolfoto's van de deelnemers over de quizvragen uit de categorie aardrijkskunde of geschiedenis tot de finale om uit te maken wie de eerste van de klas werd, niets kon echt verrassen. Het is Herexamen maar dan voor de 21e eeuw, met een opgevoerd tempo, kortere rondes en meer lolligheid.

Niet dat we daarmee willen zeggen dat De Klas van Frieda slecht was, en net zoals de meeneemchinees soms kan smaken, zullen we na een lange werkdag wellicht nog wel eens blijven hangen bij dit programma. Maar om het vier keer in de week op ons bord te krijgen, daar bedanken we toch voor.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van De Klas van Frieda? Laat het weten!

Sinds vorige week voert één een promotiecampagne voor haar vernieuwde maandagavond met een reclamespotje waarin de link wordt gelegd tussen tv-kijken en een bestelling plaatsen bij de meeneemchinees. Wij snappen het verband eigenlijk niet, maar dat ligt misschien aan ons: die zeldzame keer dat we eten gaan halen bij de meeneemchinees hebben we telkens de indruk dat het eigenlijk niet uitmaakt wat je bestelt, want dat het toch allemaal een beetje hetzelfde smaakt. Dat lijkt ons niet bepaald de boodschap die je als tv-zender uit wil dragen.Nu goed, De Klas van Frieda, de nieuwe laatavondquiz waarin Frieda Van Wijck vier BV's ontvangt in haar klasje, is in ieder geval wel zo voorspelbaar als nasi goreng met loempia. Van de grappen over de oude schoolfoto's van de deelnemers over de quizvragen uit de categorie aardrijkskunde of geschiedenis tot de finale om uit te maken wie de eerste van de klas werd, niets kon echt verrassen. Het is Herexamen maar dan voor de 21e eeuw, met een opgevoerd tempo, kortere rondes en meer lolligheid.Niet dat we daarmee willen zeggen dat De Klas van Frieda slecht was, en net zoals de meeneemchinees soms kan smaken, zullen we na een lange werkdag wellicht nog wel eens blijven hangen bij dit programma. Maar om het vier keer in de week op ons bord te krijgen, daar bedanken we toch voor.Stefaan WerbrouckWat vond u van De Klas van Frieda? Laat het weten!