Aangezien de schamele omvang van onze pensioenen al maandenlang niet uit het nieuws te slaan is, was het te verwachten dat de zestigplussers van Vlaanderen op een bepaald moment wraak zouden nemen. Enkele oudjes krijgen nu die kans in Benidorm Basterds, een nieuw humorprogramma waarin een groepje bejaarden grappen uithaalt met onschuldige voorbijgangers.

Benidorm Basterds is gemaakt door dezelfde mensen die eerder al verantwoordelijk waren voor Trigger Happy, en beide programma's lijken dan ook neefjes van elkaar - of moeten we in deze context 'suikernonkels' zeggen? Niet dat dat erg is: de snelle opeenvolging van ultrakorte verborgencameragrappen, die vooral op de lachspieren werken omdat ze zo absurd zijn, leverde hier immers ook een erg leuk resultaat op.

In het gros van de sketches werd natuurlijk het leeftijdsverschil tussen daders en slachtoffers in de verf gezet, met hoogbejaarde vrouwen die op straat lingerie staan te keuren of hun seksuele exploten vertellen of kranige oudjes die de hiphopper in henzelf de vrije loop laten. De reacties van de mensen die dat allemaal moesten aanschouwen en/of aanhoren waren bij momenten onbetaalbaar.

Toch hebben we nog het hardst moeten lachen met de sketches waar de uitvoerders even goed jongeren hadden kunnen zijn, die met andere woorden ook in Trigger Happy hadden gekund. De man die Google aan huis kwam aanbieden bijvoorbeeld, of de twee stadswachters die bij mensen thuis aanbelden om te waarschuwen voor een duo dat bij iedereen aanbelde. Maar goed, erg fijn programma dus.

Stefaan Werbrouck

Wat vond u van Benidorm Basterds? Laat het weten!

Aangezien de schamele omvang van onze pensioenen al maandenlang niet uit het nieuws te slaan is, was het te verwachten dat de zestigplussers van Vlaanderen op een bepaald moment wraak zouden nemen. Enkele oudjes krijgen nu die kans in Benidorm Basterds, een nieuw humorprogramma waarin een groepje bejaarden grappen uithaalt met onschuldige voorbijgangers.Benidorm Basterds is gemaakt door dezelfde mensen die eerder al verantwoordelijk waren voor Trigger Happy, en beide programma's lijken dan ook neefjes van elkaar - of moeten we in deze context 'suikernonkels' zeggen? Niet dat dat erg is: de snelle opeenvolging van ultrakorte verborgencameragrappen, die vooral op de lachspieren werken omdat ze zo absurd zijn, leverde hier immers ook een erg leuk resultaat op.In het gros van de sketches werd natuurlijk het leeftijdsverschil tussen daders en slachtoffers in de verf gezet, met hoogbejaarde vrouwen die op straat lingerie staan te keuren of hun seksuele exploten vertellen of kranige oudjes die de hiphopper in henzelf de vrije loop laten. De reacties van de mensen die dat allemaal moesten aanschouwen en/of aanhoren waren bij momenten onbetaalbaar.Toch hebben we nog het hardst moeten lachen met de sketches waar de uitvoerders even goed jongeren hadden kunnen zijn, die met andere woorden ook in Trigger Happy hadden gekund. De man die Google aan huis kwam aanbieden bijvoorbeeld, of de twee stadswachters die bij mensen thuis aanbelden om te waarschuwen voor een duo dat bij iedereen aanbelde. Maar goed, erg fijn programma dus.Stefaan WerbrouckWat vond u van Benidorm Basterds? Laat het weten!