De wegen van het mediabedrijf De Vijver Media en van het productiehuis De Mensen, dat onder meer 'Blokken' en 'Villa Vanthilt' maakt, scheiden. Dat schrijft De Tijd vrijdag.

Neutraal in de markt

De Vijver Media, het bedrijf boven onder andere de SBS-zenders Vier en Vijf en boven het productiehuis Woestijnvis, verkoopt zijn participatie van 40 procent in De Mensen opnieuw aan De Mensen-oprichters Raf Uten en Maurits Lemmens, die elk al 30 procent bezitten

"Wij hebben het initiatief genomen onze aandelen terug te kopen, omdat we weer neutraal in de markt willen staan", zegt Uten.

In een recent interview met De Tijd zei De Vijver-topman Wouter Vandenhaute al dat zenders als de VRT moeite hebben met een verdere samenwerking met De Mensen zolang VRT-concurrent De Vijver Media aandeelhouder is van het productiehuis.

VRT ontkent

De betrokkenen willen geen financiële details geven over de deal. Maar volgens onze informatie wordt die deels gefinancierd met cash, en deels met het aanleveren van tv-programma's door De Mensen aan de SBS-zenders. De VRT ontkent formeel dat de relatie met De Vijver een hindernis was voor verdere samenwerking. (Belga/TV)

De wegen van het mediabedrijf De Vijver Media en van het productiehuis De Mensen, dat onder meer 'Blokken' en 'Villa Vanthilt' maakt, scheiden. Dat schrijft De Tijd vrijdag.Neutraal in de markt De Vijver Media, het bedrijf boven onder andere de SBS-zenders Vier en Vijf en boven het productiehuis Woestijnvis, verkoopt zijn participatie van 40 procent in De Mensen opnieuw aan De Mensen-oprichters Raf Uten en Maurits Lemmens, die elk al 30 procent bezitten "Wij hebben het initiatief genomen onze aandelen terug te kopen, omdat we weer neutraal in de markt willen staan", zegt Uten. In een recent interview met De Tijd zei De Vijver-topman Wouter Vandenhaute al dat zenders als de VRT moeite hebben met een verdere samenwerking met De Mensen zolang VRT-concurrent De Vijver Media aandeelhouder is van het productiehuis.VRT ontkent De betrokkenen willen geen financiële details geven over de deal. Maar volgens onze informatie wordt die deels gefinancierd met cash, en deels met het aanleveren van tv-programma's door De Mensen aan de SBS-zenders. De VRT ontkent formeel dat de relatie met De Vijver een hindernis was voor verdere samenwerking. (Belga/TV)