Tien nominaties voor de veertien Vlaamse Televisiesterren, de zogenaamde Vlaamse televisie Oscars die op zaterdag 24 maart worden uitgereikt, waren eerder bekend. De winnaars in deze categorieën worden gekozen door de sector zelf, de leden van de Vlaamse Televisie Academie. De bestuurleden van de Academie kiezen twee Sterren.

Over de award voor de Populairste Televisieprogramma en die voor Populairste Televisiepersoonlijkheid kiest het publiek. Voor deze Televisiesterren zijn de genomineerden bekend: Astrid Bryan, uit het VIJFtv-programma 'Astrid In Wonderland' én een van de meest besproken mensen in het Vlaamse medialandschap van de voorbije jaren, An Lemmens ('The Voice van Vlaanderen', vtm), Nathalie Meskens ('Tegen de Sterren op', vtm) en Jeroen Meus ('Dagelijkse Kost', Eén).

Voor populairste programma zijn dat 'Astrid in Wonderland', 'Basta' (Eén), 'Dagelijkse Kost' (Eén) en 'De Pappenheimers' (Eén).

De Vlaamse Televisiesterren 2012 worden uitgereikt in de Ethias Arena in Hasselt. De show, gepresenteerd door Kobe Ilsen en Francesca Vanthielen, wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén. (DB)

Tien nominaties voor de veertien Vlaamse Televisiesterren, de zogenaamde Vlaamse televisie Oscars die op zaterdag 24 maart worden uitgereikt, waren eerder bekend. De winnaars in deze categorieën worden gekozen door de sector zelf, de leden van de Vlaamse Televisie Academie. De bestuurleden van de Academie kiezen twee Sterren. Over de award voor de Populairste Televisieprogramma en die voor Populairste Televisiepersoonlijkheid kiest het publiek. Voor deze Televisiesterren zijn de genomineerden bekend: Astrid Bryan, uit het VIJFtv-programma 'Astrid In Wonderland' én een van de meest besproken mensen in het Vlaamse medialandschap van de voorbije jaren, An Lemmens ('The Voice van Vlaanderen', vtm), Nathalie Meskens ('Tegen de Sterren op', vtm) en Jeroen Meus ('Dagelijkse Kost', Eén). Voor populairste programma zijn dat 'Astrid in Wonderland', 'Basta' (Eén), 'Dagelijkse Kost' (Eén) en 'De Pappenheimers' (Eén). De Vlaamse Televisiesterren 2012 worden uitgereikt in de Ethias Arena in Hasselt. De show, gepresenteerd door Kobe Ilsen en Francesca Vanthielen, wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén. (DB)