Het sketchprogramma 'Wat Als?' van productiehuis Shelter heeft in het Zwitserse Montreux de Comedy Award in de categorie 'Best Sketch Show' gewonnen. De andere kandidaten waren het Britse 'Cardinal Burns', het Zwitserse 'Twist The Sketch comedy' en het Oekraïense 'Funny Gals'.

'Vrij uniek moment om dit mee te maken', reageerde acteur en vast WAT ALS?-castlid Bert Haelvoet die de prijs in ontvangst mocht nemen. 'Ik heb dan ook mijn beste Frans én Engels bovengehaald voor de overwinningsspeech. Uiteraard ben ik héél trots op deze prijs en ik hef hem in naam van alle makers en de hele cast met plezier de hoogte in.'

Ook Tim Van Aelst van Shelter is blij met deze award: 'Een Award winnen op het Comedy Festival van Montreux is zalig omdat het op dit Festival alleen draait om tv-comedy. Alle internationale inzendingen zijn ingedeeld volgens de verschillende subgenres binnen comedy en zo weet je dat je gewogen wordt tegenover de juiste concurrenten. Dat apprecieer ik enorm aan dit Festival.'

De alom gewaardeerde humoristische comedyshow met Vlaamse topacteurs en -actrices, onder wie Charlotte Vandermeersch, Ben Segers, Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans, won eerder dit jaar de prestigieuze televisieprijs Gouden Roos en een Intermedia Globe Gold Award op het World Media Festival in het Duitse Hamburg. De Internationale Emmy Award waarvoor de show vorig jaar een nominatie op zak had, werd helaas niet gewonnen.

Lang Leve (Hail Hail) van productiehuis dedsit was genomineerd in de categorie 'Best Comedy Special', maar moest de duimen leggen voor Britse concurrentie. Medegenomineerden in deze categorie waren Nate Light (Duitsland), The Sarah Millican Television Programme (UK) en het was uiteindelijk The Revolution Will Be Televised (UK) die met de prijs aan de haal ging. (DB)

Het sketchprogramma 'Wat Als?' van productiehuis Shelter heeft in het Zwitserse Montreux de Comedy Award in de categorie 'Best Sketch Show' gewonnen. De andere kandidaten waren het Britse 'Cardinal Burns', het Zwitserse 'Twist The Sketch comedy' en het Oekraïense 'Funny Gals'. 'Vrij uniek moment om dit mee te maken', reageerde acteur en vast WAT ALS?-castlid Bert Haelvoet die de prijs in ontvangst mocht nemen. 'Ik heb dan ook mijn beste Frans én Engels bovengehaald voor de overwinningsspeech. Uiteraard ben ik héél trots op deze prijs en ik hef hem in naam van alle makers en de hele cast met plezier de hoogte in.' Ook Tim Van Aelst van Shelter is blij met deze award: 'Een Award winnen op het Comedy Festival van Montreux is zalig omdat het op dit Festival alleen draait om tv-comedy. Alle internationale inzendingen zijn ingedeeld volgens de verschillende subgenres binnen comedy en zo weet je dat je gewogen wordt tegenover de juiste concurrenten. Dat apprecieer ik enorm aan dit Festival.'De alom gewaardeerde humoristische comedyshow met Vlaamse topacteurs en -actrices, onder wie Charlotte Vandermeersch, Ben Segers, Bruno Vanden Broecke en Ruth Beeckmans, won eerder dit jaar de prestigieuze televisieprijs Gouden Roos en een Intermedia Globe Gold Award op het World Media Festival in het Duitse Hamburg. De Internationale Emmy Award waarvoor de show vorig jaar een nominatie op zak had, werd helaas niet gewonnen.Lang Leve (Hail Hail) van productiehuis dedsit was genomineerd in de categorie 'Best Comedy Special', maar moest de duimen leggen voor Britse concurrentie. Medegenomineerden in deze categorie waren Nate Light (Duitsland), The Sarah Millican Television Programme (UK) en het was uiteindelijk The Revolution Will Be Televised (UK) die met de prijs aan de haal ging. (DB)