VTM zendt de fictiereeks Ontspoord niet verder uit. De eerste aflevering van de nieuwe misdaadreeks ging deze week op antenne, maar de volgende vijf worden niet uitgezonden. Dat besliste de programmadirectie.

'Ondanks het grote professionalisme en de juiste ethiek van het team en de makers van Ontspoord moeten we vaststellen dat de, vooral menselijke, impact van deze fictiereeks groter is dan verwacht. Bovendien werden de slachtoffers in de pers opnieuw geconfronteerd met de echte feiten, wat allerminst de bedoeling was', klinkt het in een officiële mededeling van VTM.

Verontschuldigingen

'Wij verontschuldigen ons naar de betrokkenen voor deze foute inschatting en voor het verdriet dat dit met zich heeft meegebracht. We willen hier graag een einde aan maken door de reeks stop te zetten. Dit is vandaag, menselijk, de enige juiste beslissing.'

De fictiereeks 'Ontspoord' is gebaseerd op waargebeurde misdaadzaken die ons land de afgelopen jaren hebben opgeschrikt, waaronder de moorden van Kim De Gelder, de zaak-Van Themsche, de zaak-Ronald Janssen en het pedofilieschandaal rond Roger Vangheluwe. De misdaadreeks viel niet in goede aarde. Na de eerste aflevering dreigde onder andere Joris Van Cauter, advocaat van Vangheluwe, met juridische stappen als de reeks niet meteen zou stopgezet worden. Ook strafpleiters Jef Vermassen en Piet Van Eeckhout uitten hun ongenoegen over de reeks. VTM houdt het dus na een aflevering voor bekeken. (DB)

VTM zendt de fictiereeks Ontspoord niet verder uit. De eerste aflevering van de nieuwe misdaadreeks ging deze week op antenne, maar de volgende vijf worden niet uitgezonden. Dat besliste de programmadirectie.'Ondanks het grote professionalisme en de juiste ethiek van het team en de makers van Ontspoord moeten we vaststellen dat de, vooral menselijke, impact van deze fictiereeks groter is dan verwacht. Bovendien werden de slachtoffers in de pers opnieuw geconfronteerd met de echte feiten, wat allerminst de bedoeling was', klinkt het in een officiële mededeling van VTM. Verontschuldigingen 'Wij verontschuldigen ons naar de betrokkenen voor deze foute inschatting en voor het verdriet dat dit met zich heeft meegebracht. We willen hier graag een einde aan maken door de reeks stop te zetten. Dit is vandaag, menselijk, de enige juiste beslissing.'De fictiereeks 'Ontspoord' is gebaseerd op waargebeurde misdaadzaken die ons land de afgelopen jaren hebben opgeschrikt, waaronder de moorden van Kim De Gelder, de zaak-Van Themsche, de zaak-Ronald Janssen en het pedofilieschandaal rond Roger Vangheluwe. De misdaadreeks viel niet in goede aarde. Na de eerste aflevering dreigde onder andere Joris Van Cauter, advocaat van Vangheluwe, met juridische stappen als de reeks niet meteen zou stopgezet worden. Ook strafpleiters Jef Vermassen en Piet Van Eeckhout uitten hun ongenoegen over de reeks. VTM houdt het dus na een aflevering voor bekeken. (DB)