VTM heeft zijn voorjaarsprogrammatie van 2013 bekendgemaakt. Opvallende nieuwkomer is het programma 'Uit De Kast' waarin de presentatrice Roos Van Acker acht tieners, twintigers en dertigers volgt die hun seksuele geaardheid jarenlang angstvallig verborgen hebben gehouden, en op het punt staan om hun omgeving in te lichten. 'Ik wil dat mensen kunnen zien hoe moeilijk het anno 2013 nog altijd is om homo te zijn', zegt Van Acker in het persbericht van Vtm.

Voorts staat ook 'Let's Get Fit' in het aanbod. In het nieuwe programma rond gezondheid gaat Dina Tersago samen met vijf mannen en vrouwen 'werk maken van het voornemen dat bij heel wat mensen over de tong rolt bij de start van een nieuw jaar: fit, gezond en slank door het leven gaan'.

Staf Coppens gaat voor het nieuwe programma 'Wild van dieren' dan weer op zoek naar de wildste dierenverhalen op het land, in de zee en in de lucht.

In de nieuwe reeks van Beste Hobbykok van Vlaanderen nemen driesterrenchefs Gert de Mangeleer, die de fakkel overneemt van collega Peter Goossens, en Sergio Herman een nieuwe lading hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies.

Nathalie Meskens kruipt opnieuw in de huid van advocate Danni Lowinski. Het tweede seizoen van 'Manneke Paul' verschuift naar half tien op woensdag en zondag, in plaats van om half elf op maandag en donderdag. Bovendien gaat het programma live op zondag.

'Dokters', een Nederlandse 'scripted reality'-reeks waarin waargebeurde feiten nagespeeld worden door acteurs, krijgt elke werkdag zendtijd vóór het Vtm Nieuws. 'Familie' en 'Divorce', een nieuwe fictiereeks die in Nederland meer dan twee miljoen kijkers haalde, erna.

Verder mogen de kijkers van de commerciële zender zich ook verwachten aan een nieuwe reeks van Zone Stad, Aspe en een reeks filmtoppers zoals het oscargenomineerde 'Rundskop'.

Op zondag is het 21ste seizoen van 'De kotmadam' te zien. Het nieuwe seizoen van 'Stressvakantie' werd omgedoopt tot 'Stressvakantie Winter'. (DB)

VTM heeft zijn voorjaarsprogrammatie van 2013 bekendgemaakt. Opvallende nieuwkomer is het programma 'Uit De Kast' waarin de presentatrice Roos Van Acker acht tieners, twintigers en dertigers volgt die hun seksuele geaardheid jarenlang angstvallig verborgen hebben gehouden, en op het punt staan om hun omgeving in te lichten. 'Ik wil dat mensen kunnen zien hoe moeilijk het anno 2013 nog altijd is om homo te zijn', zegt Van Acker in het persbericht van Vtm.Voorts staat ook 'Let's Get Fit' in het aanbod. In het nieuwe programma rond gezondheid gaat Dina Tersago samen met vijf mannen en vrouwen 'werk maken van het voornemen dat bij heel wat mensen over de tong rolt bij de start van een nieuw jaar: fit, gezond en slank door het leven gaan'. Staf Coppens gaat voor het nieuwe programma 'Wild van dieren' dan weer op zoek naar de wildste dierenverhalen op het land, in de zee en in de lucht. In de nieuwe reeks van Beste Hobbykok van Vlaanderen nemen driesterrenchefs Gert de Mangeleer, die de fakkel overneemt van collega Peter Goossens, en Sergio Herman een nieuwe lading hobbykoks mee naar de oorsprong van hun culinaire passies.Nathalie Meskens kruipt opnieuw in de huid van advocate Danni Lowinski. Het tweede seizoen van 'Manneke Paul' verschuift naar half tien op woensdag en zondag, in plaats van om half elf op maandag en donderdag. Bovendien gaat het programma live op zondag. 'Dokters', een Nederlandse 'scripted reality'-reeks waarin waargebeurde feiten nagespeeld worden door acteurs, krijgt elke werkdag zendtijd vóór het Vtm Nieuws. 'Familie' en 'Divorce', een nieuwe fictiereeks die in Nederland meer dan twee miljoen kijkers haalde, erna.Verder mogen de kijkers van de commerciële zender zich ook verwachten aan een nieuwe reeks van Zone Stad, Aspe en een reeks filmtoppers zoals het oscargenomineerde 'Rundskop'. Op zondag is het 21ste seizoen van 'De kotmadam' te zien. Het nieuwe seizoen van 'Stressvakantie' werd omgedoopt tot 'Stressvakantie Winter'. (DB)