Elk sleepten ze zes van de vijftien uitgereikte sterren in de wacht. Actrice Tine Embrechts, die het afgelopen jaar zowel schitterde in de VRT-fictiereeks Quiz me Quick als in het VTM-programma Tegen De Sterren Op, bracht zowel de commerciële als de openbare omroep eer toe.

De prijzen die door de kijker uitgereikt werden, die voor populairste televisieprogramma en voor populairste televisiepersoonlijkheid gingen respectievelijk naar Clan (VTM) en Nathalie Meskens (VTM).

Eén won de prijzen voor beste realityprogramma met Tomtesterom en voor beste lifestyleprogramma met Dagelijkse Kost. Martine Tanghe (Het Journaal - één en Verkiezingsshow - één) sleepte de prijs voor beste presentatrice in de wacht, Lieven Van Gils (Reyers Laat - Canvas) die voor beste presentator.

Het Journaal (één) werd voor de vijfde keer ondertussen verkozen tot beste informatieprogramma. Canvas won de prijs voor beste reportage en documentair programma met Belpop.

De prijs voor beste acteur ging naar Dirk Roofthooft voor zijn rol als Jean-Claude Delcorps in de VTM-reeks Clan. De prijs voor beste drama werd ook door Clan in de wacht gesleept. Het VTM-programma Tegen de Sterren Op won de prijs voor beste humor- en comedyprogramma. Manneke Paul (VTM) kreeg de prijs voor beste entertainmentprogramma.

De prijs voor beste actrice ging naar Tine Embrechts (Gwendy in Quiz me Quick, één / Tegen De Sterren Op, VTM). De prijs voor rijzende ster ging naar Sofie Lemaire (VIER). De carrièrester ging naar Jo De Meyere.

In 2014 zal de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren uitgezonden worden op VIER. (Belga/MS)

Alle winnaars op een rij

Beste acteur: Dirk Roofthooft (Jean-Claude Delcorps in Clan, VTM)
Beste actrice: Tine Embrechts (Gwendy in Quiz me Quick, één / Tegen De Sterren Op, VTM)
Beste presentator: Lieven Van Gils (Reyers Laat, canvas)
Beste presentatrice: Martine Tanghe (Het Journaal, één / Verkiezingsshow, één)
Beste drama: Clan (VTM)
Beste realityprogramma: Tomtesterom (één)
Beste informatieprogramma: Het Journaal (één)
Beste reportage en documentair programma: Belpop (Canvas)
Beste entertainmentprogramma: Manneke Paul (VTM)
Beste lifestyleprogramma: Dagelijkse Kost (één)
Beste humor- en comedyprogramma: Tegen de Sterren Op (VTM)
Rijzende ster: Sofie Lemaire (VIER)
Carrièrester: Jo De Meyere
Populairste televisieprogramma: Clan (VTM)
Populairste televisiepersoonlijkheid: Nathalie Meskens (VTM)

Elk sleepten ze zes van de vijftien uitgereikte sterren in de wacht. Actrice Tine Embrechts, die het afgelopen jaar zowel schitterde in de VRT-fictiereeks Quiz me Quick als in het VTM-programma Tegen De Sterren Op, bracht zowel de commerciële als de openbare omroep eer toe. De prijzen die door de kijker uitgereikt werden, die voor populairste televisieprogramma en voor populairste televisiepersoonlijkheid gingen respectievelijk naar Clan (VTM) en Nathalie Meskens (VTM). Eén won de prijzen voor beste realityprogramma met Tomtesterom en voor beste lifestyleprogramma met Dagelijkse Kost. Martine Tanghe (Het Journaal - één en Verkiezingsshow - één) sleepte de prijs voor beste presentatrice in de wacht, Lieven Van Gils (Reyers Laat - Canvas) die voor beste presentator. Het Journaal (één) werd voor de vijfde keer ondertussen verkozen tot beste informatieprogramma. Canvas won de prijs voor beste reportage en documentair programma met Belpop. De prijs voor beste acteur ging naar Dirk Roofthooft voor zijn rol als Jean-Claude Delcorps in de VTM-reeks Clan. De prijs voor beste drama werd ook door Clan in de wacht gesleept. Het VTM-programma Tegen de Sterren Op won de prijs voor beste humor- en comedyprogramma. Manneke Paul (VTM) kreeg de prijs voor beste entertainmentprogramma. De prijs voor beste actrice ging naar Tine Embrechts (Gwendy in Quiz me Quick, één / Tegen De Sterren Op, VTM). De prijs voor rijzende ster ging naar Sofie Lemaire (VIER). De carrièrester ging naar Jo De Meyere. In 2014 zal de Nacht van de Vlaamse Televisiesterren uitgezonden worden op VIER. (Belga/MS)Alle winnaars op een rij Beste acteur: Dirk Roofthooft (Jean-Claude Delcorps in Clan, VTM) Beste actrice: Tine Embrechts (Gwendy in Quiz me Quick, één / Tegen De Sterren Op, VTM) Beste presentator: Lieven Van Gils (Reyers Laat, canvas) Beste presentatrice: Martine Tanghe (Het Journaal, één / Verkiezingsshow, één) Beste drama: Clan (VTM) Beste realityprogramma: Tomtesterom (één) Beste informatieprogramma: Het Journaal (één) Beste reportage en documentair programma: Belpop (Canvas) Beste entertainmentprogramma: Manneke Paul (VTM) Beste lifestyleprogramma: Dagelijkse Kost (één) Beste humor- en comedyprogramma: Tegen de Sterren Op (VTM) Rijzende ster: Sofie Lemaire (VIER) Carrièrester: Jo De Meyere Populairste televisieprogramma: Clan (VTM) Populairste televisiepersoonlijkheid: Nathalie Meskens (VTM)