Jughead en Betty uit de populaire Netflixserie 'Riverdale' hebben gisteren samen geschitterd op de rode loper. Acteurs Cole Sprouse en Lili Reinhard, ook in het echt een koppel, deden dat ter ere van de première van 'Five Feet Apart', een film waarin Sprouse de hoofdrol speelt.

Na nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik tegen Michael Jackson schrappen de makers van "The Simpsons" een aflevering waarin de stem van de popster te horen is. "Dit voelt duidelijk als de enige, juiste keuze aan", vertelde uitvoerend producent James L. Brooks donderdag aan de zakenkrant Wall Street Journal. De aflevering "The Birthday Surprise" wordt daarom niet langer herhaald op televisie en verwijderd van streamingdiensten. In de aflevering uit 1991 ontmoet Homer Simpson een patiënt in een psychiatrisch ziekenhuis die Michael Jackson denkt te zijn.

VTM NIEUWS-journaliste Bo Van Spilbeeck brengt vandaag haar eigen boek uit: 'Eindelijk vrouw'. Daarin beschrijft ze haar transitie van man naar vrouw, maar ook haar jeugd en leven als getrouwde man. "Ik ga geen taboe uit de weg", zegt Bo. "Ik had zelf nood aan mensen die een voorbeeld konden zijn. Ik heb het boek onder andere geschreven om mensen een houvast te bieden die met dezelfde innerlijke strijd kampen."

In Chon Buri in Thailand hebben 93 van de mooiste vrouwen ter wereld deelgenomen aan een kostuumparade ter ere van Miss Universe. De dames waren op opvallende wijze uitgedost, met elk een kostuum in een ander thema, zoals: klassieke cultuur, olifanten, schild en speer of... wereldvrede. Op 16 december vindt de finale van Miss Universe plaats.

Chris Lomme heeft vandaag haar 80ste verjaardag gevierd, maar werd gisteren ook al eens in de bloemetjes gezet in de KVS in Brussel. Hoe kan het ook anders met zo een carrière. Alleen vindt Lomme tachtig worden maar niks, en een viering nog minder. "Het enige dat ik weet is dat ik een heel mooi wijveke was", zei Chris Lomme op het podium.

Voor dove kinderen kan het moeilijk zijn om te leren lezen, want ze hebben het vaak lastiger om klanken te koppelen aan woorden die ze zien staan. Daardoor lopen de kinderen vaak een taalachterstand op. Smartphoneontwikkelaar Huawei ontwikkelde daarom StorySign, een app die kinderen moet helpen bij het lezen.

Voor dove kinderen kan het moeilijk zijn om te leren lezen, want ze hebben het vaak lastiger om klanken te koppelen aan woorden die ze zien staan. Daardoor lopen de kinderen vaak een taalachterstand op. Smartphoneontwikkelaar Huawei ontwikkelde daarom StorySign, een app die kinderen moet helpen bij het lezen.

In Charleroi kwamen vandaag maar liefst 500 supporters kijken naar het Belgisch kampioenschap van de videogame League of Legends. Maar wat houdt dat spel juist in? Omar Van Vynckt, één van de spelers, doet zijn best om het "simpel" uit te leggen.

In de Spiroudome in Charleroi is vannamiddag het Belgisch kampioenschap van de videogame League of Legends gehouden. Twintig gamers in vier teams namen het tijdens het toernooi tegen elkaar op. En opvallend: honderden toeschouwers woonden de wedstrijd live bij. De videogame is ongelooflijk populair, wereldwijd spelen meer dan 100 miljoen mensen het spel. In teams van vijf spelers proberen ze om het eerst het andere team te verslaan. Dit is het grootste event ooit in ons land waarbij toeschouwers komen kijken naar een game-wedstrijd.

Gisteravond stond zanger Tamino in een uitverkochte AB. Tot twee jaar geleden kende bijna niemand hem, maar sinds hij in 2017 gekroond werd tot laureaat van De Nieuwe Lichting gaat zijn carrière als een trein. Hij stond sindsdien al onder meer op het podium van Rock Werchter en twee keer op Pukkelpop.