Vanaf woensdag 1 juni worden er geen nieuwe berichten meer opgeladen op Teletekst. De pagina's zullen wel nog tot het einde van dit jaar toegankelijk blijven. De Teletekstpagina 888 voor ondertitels zal blijven bestaan.

Teletekst werd in 1980 ingevoerd als een vernieuwende informatiebron, maar is vandaag achterhaald door nieuwskanalen via het internet. Het gebruik van Teletekst is de afgelopen jaren daardoor fors teruggelopen.

"Na het afsluiten van de nieuwe beheersovereenkomst, waarin Teletekst niet langer als opdracht staat, besliste de VRT om Teletekst definitief af te bouwen. De middelen die hierdoor vrijkomen, zullen worden ingezet voor het verder ontwikkelen van andere nieuwskanalen zodat de Vlamingen snel en correct nieuws en duiding kunnen vinden op de plaatsen waar zij dit verwachten", zegt de openbare omroep in een mededeling. (DB)

Vanaf woensdag 1 juni worden er geen nieuwe berichten meer opgeladen op Teletekst. De pagina's zullen wel nog tot het einde van dit jaar toegankelijk blijven. De Teletekstpagina 888 voor ondertitels zal blijven bestaan.Teletekst werd in 1980 ingevoerd als een vernieuwende informatiebron, maar is vandaag achterhaald door nieuwskanalen via het internet. Het gebruik van Teletekst is de afgelopen jaren daardoor fors teruggelopen. "Na het afsluiten van de nieuwe beheersovereenkomst, waarin Teletekst niet langer als opdracht staat, besliste de VRT om Teletekst definitief af te bouwen. De middelen die hierdoor vrijkomen, zullen worden ingezet voor het verder ontwikkelen van andere nieuwskanalen zodat de Vlamingen snel en correct nieuws en duiding kunnen vinden op de plaatsen waar zij dit verwachten", zegt de openbare omroep in een mededeling. (DB)