'Kamer te huur' is de titel van de aflevering uit 2002, met als centrale gast Dieudonné, een man uit Kameroen, in dienst bij worstenfabrikant Balthazar Boma. Hij huurt een kamer bij cafébazin Pascale. Doorheen de hele aflevering worden neerbuigende grappen gemaakt over zijn huidskleur.

De bewuste aflevering is al vaker heruitgezonden, zoals alle 'FC De Kampioenen'-seizoenen trouwens, maar nu dus niet meer. Oudere programma's worden nu gescreend door de manager beroepsethiek samen met de leiding van Eén en diversiteitsmedewerkers.

'De aflevering blijft wel in het VRT-archief zitten. We gaan de geschiedenis niet uitwissen', zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

Op de sociale media zorgt de beslissing van de VRT voor heftige discussies. Een greep uit de reacties:

Professor cognitieve psychologie Wouter Duyck (UGent):

Stefaan Werbrouck

Twitterfiguur 'Pensioenspook'

Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent)

Said Bataray

'Kamer te huur' is de titel van de aflevering uit 2002, met als centrale gast Dieudonné, een man uit Kameroen, in dienst bij worstenfabrikant Balthazar Boma. Hij huurt een kamer bij cafébazin Pascale. Doorheen de hele aflevering worden neerbuigende grappen gemaakt over zijn huidskleur. De bewuste aflevering is al vaker heruitgezonden, zoals alle 'FC De Kampioenen'-seizoenen trouwens, maar nu dus niet meer. Oudere programma's worden nu gescreend door de manager beroepsethiek samen met de leiding van Eén en diversiteitsmedewerkers. 'De aflevering blijft wel in het VRT-archief zitten. We gaan de geschiedenis niet uitwissen', zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.Op de sociale media zorgt de beslissing van de VRT voor heftige discussies. Een greep uit de reacties:Professor cognitieve psychologie Wouter Duyck (UGent):Stefaan WerbrouckTwitterfiguur 'Pensioenspook'Professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent)Said Bataray