"De vraag komt van het personeel zelf, om uit protest in groep naar het Vlaams Parlement op te stappen", zegt Luk Vandenhoeck, vakbondssecretaris ACOD VRT. De actie richt zich tegen de besparingen in het algemeen van de Vlaamse regering en de plannen met de openbare omroep in het bijzonder.

De VRT-directie en de vakbonden bespreken momenteel de 'Transformatienota' die de raad van bestuur begin september goedkeurde. Om tegen 2020 jaarlijks ruim 25 miljoen euro te besparen, wil de VRT onder meer het aanbod bijsturen, niet-kerntaken (zoals security en catering) uitbesteden en met een kam door de kernopdrachten gaan. Gespreid over vijf jaar moeten 286 voltijdse medewerkers afvloeien. De programmatie op de VRT-netten blijft tijdens de actie gewoon doorlopen, zo is met de directie afgesproken.(Belga/LP)

"De vraag komt van het personeel zelf, om uit protest in groep naar het Vlaams Parlement op te stappen", zegt Luk Vandenhoeck, vakbondssecretaris ACOD VRT. De actie richt zich tegen de besparingen in het algemeen van de Vlaamse regering en de plannen met de openbare omroep in het bijzonder. De VRT-directie en de vakbonden bespreken momenteel de 'Transformatienota' die de raad van bestuur begin september goedkeurde. Om tegen 2020 jaarlijks ruim 25 miljoen euro te besparen, wil de VRT onder meer het aanbod bijsturen, niet-kerntaken (zoals security en catering) uitbesteden en met een kam door de kernopdrachten gaan. Gespreid over vijf jaar moeten 286 voltijdse medewerkers afvloeien. De programmatie op de VRT-netten blijft tijdens de actie gewoon doorlopen, zo is met de directie afgesproken.(Belga/LP)