"Eén lanceert dit jaar een nieuwe netstijl, de eerste in zes jaar", aldus de mededeling. Dat de programma's niet langer aangekondigd zullen worden door omroepsters die in beeld verschijnen, noemt de zender "een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen".

In de plaats van de omroepsters komt er "een combinatie van netstemmen en grafiek".

"Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan", zegt netmanager Olivier Goris."Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dan moet je als zender ook durven te erkennen."

Eén was een van de laatste Europese zenders met omroepers in beeld, volgens de VRT.

De omroepsters nemen in de loop van de zomer afscheid. De nieuwe aanpak gaat van start met het nieuwe tv-seizoen.

(RR)

"Eén lanceert dit jaar een nieuwe netstijl, de eerste in zes jaar", aldus de mededeling. Dat de programma's niet langer aangekondigd zullen worden door omroepsters die in beeld verschijnen, noemt de zender "een van de moeilijkste beslissingen die we de voorbije jaren hebben moeten nemen".In de plaats van de omroepsters komt er "een combinatie van netstemmen en grafiek"."Onze omroepsters zijn er altijd geweest, en daar raak je niet zomaar aan", zegt netmanager Olivier Goris."Maar televisie evolueert en vraagt nu een andere, snellere aanpak dan tien of twintig jaar geleden. Dan moet je als zender ook durven te erkennen."Eén was een van de laatste Europese zenders met omroepers in beeld, volgens de VRT.De omroepsters nemen in de loop van de zomer afscheid. De nieuwe aanpak gaat van start met het nieuwe tv-seizoen.(RR)