De beheersovereenkomst stipuleert dat de openbare omroep ook een aanbod voor buitenlanders moet uitwerken. 'Fans of Flanders' is het resultaat. Voor de productie staan Borgerhoff & Lamberigts TV en Boondoggle in. Opmerkelijk, voormalig hoofdredacteur van de nieuwsredactie Kris Hoflack trok eind 2011 naar de televisiepoot van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

Het digitale platform zal vanaf het najaar dagelijks 'het grote en kleinere nieuws en wetenswaardigheden uit Vlaanderen' brengen. De actualiteit zal nog verder afgestemd worden op de behoeften van buitenlanders die in Vlaanderen en Brussel wonen, werken en studeren.

De Engelstalige nieuwsredactie van de Reyerslaan levert de nieuwsstroom voor het platform. Daarnaast zorgen 'video, blogposts, tweets, humor en archiefmateriaal voor de uitbouw van een dynamische online community rond Fans of Flanders'. De VRT hoopt voor het platform ook samen te werken met de buitenlanders in onze regio.

Vanaf midden september komt op het derde kanaal 'Op 12' ook een wekelijks Engelstalig televisieprogramma, dat eveneens de naam 'Fans of Flanders' krijgt. Dat programma zal ook aandacht besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook wil het 'op een fijne manier inkijk geven in het dagelijkse leven en de leefwereld van buitenlanders in Vlaanderen en Brussel'. (Belga/DB)

De beheersovereenkomst stipuleert dat de openbare omroep ook een aanbod voor buitenlanders moet uitwerken. 'Fans of Flanders' is het resultaat. Voor de productie staan Borgerhoff & Lamberigts TV en Boondoggle in. Opmerkelijk, voormalig hoofdredacteur van de nieuwsredactie Kris Hoflack trok eind 2011 naar de televisiepoot van uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts. Het digitale platform zal vanaf het najaar dagelijks 'het grote en kleinere nieuws en wetenswaardigheden uit Vlaanderen' brengen. De actualiteit zal nog verder afgestemd worden op de behoeften van buitenlanders die in Vlaanderen en Brussel wonen, werken en studeren. De Engelstalige nieuwsredactie van de Reyerslaan levert de nieuwsstroom voor het platform. Daarnaast zorgen 'video, blogposts, tweets, humor en archiefmateriaal voor de uitbouw van een dynamische online community rond Fans of Flanders'. De VRT hoopt voor het platform ook samen te werken met de buitenlanders in onze regio. Vanaf midden september komt op het derde kanaal 'Op 12' ook een wekelijks Engelstalig televisieprogramma, dat eveneens de naam 'Fans of Flanders' krijgt. Dat programma zal ook aandacht besteden aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ook wil het 'op een fijne manier inkijk geven in het dagelijkse leven en de leefwereld van buitenlanders in Vlaanderen en Brussel'. (Belga/DB)