Volgens Erwin Deckers, CCO van Medialaan (het moederbedrijf van VTM), heeft de zender een "superjaar" achter de rug. "In 2014 hebben we voor het eerst het gevoel dat we een goeie mix hebben gevonden van fictie, entertainment, live shows en komedie. We hebben een goed uitgebalanceerd schema. En VTM haalde in 2014 het hoogste marktaandeel sinds 2002." Door die positieve resultaten heerst er een zekere rust in de Medialaan in Vilvoorde.

Rust

Dat levert volgens Deckers ook creatieve rust op en daardoor kunnen de programmamakers volop experimenteren. De commerciële zender wil al begin januari van start gaan met de nieuwe programma's. Tijdens de eerste weken van het nieuwe jaar programmeren veel zenders doorgaans herhalingen. "We hebben echt de ambitie om een goed voorjaar neer te zetten", zegt Deckers. Onder de gloednieuwe programma's bevinden zich de fictiereeksen "Vossenstreken" en "Spitsbroers", het sketchprogramma "Vlaamse Streken", "Met de Deur in Huis", met Chris Van Den Durpel, en "Waarzeggers", met Rani De Coninck.

Quizzen en goochelen

Verder pakt VTM dit voorjaar uit met een nieuwe quiz in de vooravond, "Valkuil", met Kürt Rogiers. De zender verwacht ook veel van "Nicholas", waarin goochelaar Nicholas Arnst, bekend van "Belgium's Got Talent", op straat allerlei straffe goocheltrucs uithaalt.

Luk Alloo gaat in "Alloo in de Buitenlandse Gevangenis" Vlaamse gedetineerden in het buitenland bezoeken. Tot slot zijn er nieuwe seizoenen van vaste waarden zoals "Beste Kijkers", "Tegen de Sterren op" en "Mijn Pop-up Restaurant". (Belga/LP)

Volgens Erwin Deckers, CCO van Medialaan (het moederbedrijf van VTM), heeft de zender een "superjaar" achter de rug. "In 2014 hebben we voor het eerst het gevoel dat we een goeie mix hebben gevonden van fictie, entertainment, live shows en komedie. We hebben een goed uitgebalanceerd schema. En VTM haalde in 2014 het hoogste marktaandeel sinds 2002." Door die positieve resultaten heerst er een zekere rust in de Medialaan in Vilvoorde.RustDat levert volgens Deckers ook creatieve rust op en daardoor kunnen de programmamakers volop experimenteren. De commerciële zender wil al begin januari van start gaan met de nieuwe programma's. Tijdens de eerste weken van het nieuwe jaar programmeren veel zenders doorgaans herhalingen. "We hebben echt de ambitie om een goed voorjaar neer te zetten", zegt Deckers. Onder de gloednieuwe programma's bevinden zich de fictiereeksen "Vossenstreken" en "Spitsbroers", het sketchprogramma "Vlaamse Streken", "Met de Deur in Huis", met Chris Van Den Durpel, en "Waarzeggers", met Rani De Coninck. Quizzen en goochelenVerder pakt VTM dit voorjaar uit met een nieuwe quiz in de vooravond, "Valkuil", met Kürt Rogiers. De zender verwacht ook veel van "Nicholas", waarin goochelaar Nicholas Arnst, bekend van "Belgium's Got Talent", op straat allerlei straffe goocheltrucs uithaalt. Luk Alloo gaat in "Alloo in de Buitenlandse Gevangenis" Vlaamse gedetineerden in het buitenland bezoeken. Tot slot zijn er nieuwe seizoenen van vaste waarden zoals "Beste Kijkers", "Tegen de Sterren op" en "Mijn Pop-up Restaurant". (Belga/LP)