Tijdens haar modellencarrière poseerde May voor de lens van fotograaf Richard Avedon en werd zo het gezicht van een reclamecampagne voor Revlon haarspray. Bijna vijftig jaar later eist de roodharige schoonheid een schadevergoeding omdat haar foto zonder toestemming werd gebruikt.

In de bekroonde begingeneriek van Mad Men komt een uitgesneden portret van May voorbij op een wolkenkrabber. De voormalige Miss Zweden vindt dat haar foto prominenter in beeld komt dan alle andere gebruikte afbeeldingen. Volgens de aanklacht zijn de eerste veertig seconden van elke aflevering essentieel geweest voor het succes van de serie rond Don Draper.

Als u zich trouwens afvraagt waarom May zes jaar na de release van Mad Men haar geld wil opstrijken: de ondertussen negenzeventigjarige vrouw heeft geen kabeltelevisie. Ze zag zichzelf pas opduiken wanneer de serie ook op video uitgebracht werd. (CS)

Tijdens haar modellencarrière poseerde May voor de lens van fotograaf Richard Avedon en werd zo het gezicht van een reclamecampagne voor Revlon haarspray. Bijna vijftig jaar later eist de roodharige schoonheid een schadevergoeding omdat haar foto zonder toestemming werd gebruikt. In de bekroonde begingeneriek van Mad Men komt een uitgesneden portret van May voorbij op een wolkenkrabber. De voormalige Miss Zweden vindt dat haar foto prominenter in beeld komt dan alle andere gebruikte afbeeldingen. Volgens de aanklacht zijn de eerste veertig seconden van elke aflevering essentieel geweest voor het succes van de serie rond Don Draper. Als u zich trouwens afvraagt waarom May zes jaar na de release van Mad Men haar geld wil opstrijken: de ondertussen negenzeventigjarige vrouw heeft geen kabeltelevisie. Ze zag zichzelf pas opduiken wanneer de serie ook op video uitgebracht werd. (CS)