De 29-jarige Amerikaanse was in Zuid-Afrika om als vrijwilliger bij te dragen aan een project dat dieren tegen stropers beschermt. Het voorval vond plaats omdat de vrouw haar autoraampje niet had dichtgedraaid terwijl ze door het park reed, waardoor een leeuwin zich in de wagen kon murwen en haar aanviel. Haar chauffeur, Pierre Potgieter, raakte zwaar verwond terwijl hij haar probeerde te redden.

Volgens werknemer Scott Simpson had zoiets normaal niet mogen gebeuren, aangezien de reglementering zegt dat mensen hun ramen moeten dichtdoen wanneer ze het park binnenrijden. ABC News meldde dat de leeuwin een jonge moeder was en haar welpen met zich mee had, wat de agressieve houding van het dier zou verklaren.

Eerbetoon

De zus van het slachtoffer bracht op Facebook al een eerbetoon aan haar zus: "Katie was een briljante, vriendelijke, avontuurlijke en optimistische vrouw. Haar energie en passie konden niet door een oceaan of continent gestopt worden. Ze was heel erg geliefd en deelde die liefde met diegenen die haar pad kruisten."

Het leeuwenpark werd niet gesloten na de bekendmaking van Chappells dood en ondertussen is ook bekend dat de leeuw niet zal worden afgemaakt.

(EDW)

De 29-jarige Amerikaanse was in Zuid-Afrika om als vrijwilliger bij te dragen aan een project dat dieren tegen stropers beschermt. Het voorval vond plaats omdat de vrouw haar autoraampje niet had dichtgedraaid terwijl ze door het park reed, waardoor een leeuwin zich in de wagen kon murwen en haar aanviel. Haar chauffeur, Pierre Potgieter, raakte zwaar verwond terwijl hij haar probeerde te redden.Volgens werknemer Scott Simpson had zoiets normaal niet mogen gebeuren, aangezien de reglementering zegt dat mensen hun ramen moeten dichtdoen wanneer ze het park binnenrijden. ABC News meldde dat de leeuwin een jonge moeder was en haar welpen met zich mee had, wat de agressieve houding van het dier zou verklaren.EerbetoonDe zus van het slachtoffer bracht op Facebook al een eerbetoon aan haar zus: "Katie was een briljante, vriendelijke, avontuurlijke en optimistische vrouw. Haar energie en passie konden niet door een oceaan of continent gestopt worden. Ze was heel erg geliefd en deelde die liefde met diegenen die haar pad kruisten."Het leeuwenpark werd niet gesloten na de bekendmaking van Chappells dood en ondertussen is ook bekend dat de leeuw niet zal worden afgemaakt.(EDW)