Drie van de genomineerde programma's waren op Medialaan-zenders te zien. "Het lichaam van Coppens" (VTM, geproduceerd door TvBastards) is genomineerd in de categorie "reality". In de categorie "sketch and comedy" dingen zowel "Lang Leve" (VTM, dedsit) als "En toen kwam ons ma binnen" (2BE, dedsit) mee naar een beeldje. De vierde Vlaamse genomineerde is de VRT-productie "Via Annemie" in de categorie "humanitarian and investigation".

De voorbije jaren wonnen programma's als "Quiz Me Quick" en "Wat Als?" een Rockie Award. Er worden in Banff Rockie Awards uitgereikt in 26 categorieën.

Drie van de genomineerde programma's waren op Medialaan-zenders te zien. "Het lichaam van Coppens" (VTM, geproduceerd door TvBastards) is genomineerd in de categorie "reality". In de categorie "sketch and comedy" dingen zowel "Lang Leve" (VTM, dedsit) als "En toen kwam ons ma binnen" (2BE, dedsit) mee naar een beeldje. De vierde Vlaamse genomineerde is de VRT-productie "Via Annemie" in de categorie "humanitarian and investigation". De voorbije jaren wonnen programma's als "Quiz Me Quick" en "Wat Als?" een Rockie Award. Er worden in Banff Rockie Awards uitgereikt in 26 categorieën.