Hannah Horvath, het personage dat vertolkt wordt door Lena Dunham in 'Girls', wordt toegelaten tot de prestigieuze schrijversopleiding aan de University of Iowa in de twaalfde en laatste aflevering van seizoen 3. HBO vroeg de universiteit of ze mochten filmen op de campus, maar dit werd geweigerd door de school.

'Hoewel we verheugd zijn dat de Iowa Writer's Workshop nationale aandacht krijgt en dat onze alumnus een succesvolle carrière heeft uitgebouwd, is het niet gangbaar om filmploegen toe te laten op onze campus,' liet Tom Moore, woordvoerder van UI, weten via een persbericht.

Josh Schamberger, directeur van de toeristische dienst in Iowa, uitte intussen zijn teleurstelling over deze beslissing. 'Vanuit het standpunt van de gemeenschap denk ik dat het fantastisch zou zijn voor Iowa City om op die manier in beeld gebracht te worden door een heel populaire televisiereeks van HBO. Mijn tweede gedachte was dat het een fantastische economische impact zou hebben wanneer de crew van HBO in onze hotels zou verblijven en Iowa positief in beeld zou brengen, vooral ten opzichte van een jong publiek.'

Hoe 'Girls'-bedenkster Lena Dunham zal omgaan met deze hindernis is nog niet duidelijk. Een mogelijke plottwist is niet uitgesloten, aangezien de verhoopte filmlocatie nu wegvalt. (LP)

Hannah Horvath, het personage dat vertolkt wordt door Lena Dunham in 'Girls', wordt toegelaten tot de prestigieuze schrijversopleiding aan de University of Iowa in de twaalfde en laatste aflevering van seizoen 3. HBO vroeg de universiteit of ze mochten filmen op de campus, maar dit werd geweigerd door de school. 'Hoewel we verheugd zijn dat de Iowa Writer's Workshop nationale aandacht krijgt en dat onze alumnus een succesvolle carrière heeft uitgebouwd, is het niet gangbaar om filmploegen toe te laten op onze campus,' liet Tom Moore, woordvoerder van UI, weten via een persbericht. Josh Schamberger, directeur van de toeristische dienst in Iowa, uitte intussen zijn teleurstelling over deze beslissing. 'Vanuit het standpunt van de gemeenschap denk ik dat het fantastisch zou zijn voor Iowa City om op die manier in beeld gebracht te worden door een heel populaire televisiereeks van HBO. Mijn tweede gedachte was dat het een fantastische economische impact zou hebben wanneer de crew van HBO in onze hotels zou verblijven en Iowa positief in beeld zou brengen, vooral ten opzichte van een jong publiek.' Hoe 'Girls'-bedenkster Lena Dunham zal omgaan met deze hindernis is nog niet duidelijk. Een mogelijke plottwist is niet uitgesloten, aangezien de verhoopte filmlocatie nu wegvalt. (LP)