Naar aanleiding van de uitreiking van de Gouden Boekenuil in 2012 volgde David Kleijwegt het spoor van Grunberg. Vanavond zendt Canvas deze documentaire uit.

Kleijwegt gaat terug naar 22 februari 2011 op het moment dat Grunberg zijn veertigste verjaardag vierde in de Argentijnse stad Salta. De regisseur besloot het verjaardagsfeest als uitgangspunt te nemen

In de documentaire probeert hij te achterhalen hoe schrijven en leven zijn vervlochten. Aan het woord komen onder meer Grunbergs Amerikaanse uitgever Scott Moyers, zijn vriendin Marinka Alsemgeest, uitgever Vic van de Reijt, vertaler Karol Lesman en de 84-jarige moeder Hannelore van Grunberg.

Naar aanleiding van de uitreiking van de Gouden Boekenuil in 2012 volgde David Kleijwegt het spoor van Grunberg. Vanavond zendt Canvas deze documentaire uit.Kleijwegt gaat terug naar 22 februari 2011 op het moment dat Grunberg zijn veertigste verjaardag vierde in de Argentijnse stad Salta. De regisseur besloot het verjaardagsfeest als uitgangspunt te nemenIn de documentaire probeert hij te achterhalen hoe schrijven en leven zijn vervlochten. Aan het woord komen onder meer Grunbergs Amerikaanse uitgever Scott Moyers, zijn vriendin Marinka Alsemgeest, uitgever Vic van de Reijt, vertaler Karol Lesman en de 84-jarige moeder Hannelore van Grunberg.