Anton Corbijn is bekend als filmmaker, fotograaf en ontwerper. Hij werkte onder anderen samen met Joy Division, U2 en Metallica. In 2007 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm 'Control': een biopic over Joy Division-frontman Ian Curtis. Vier jaar geleden zat hij in de regiestoel voor 'The American' met George Clooney.

The Rolling Stones, U2, Depeche Mode en George Clooney, allemaal stonden ze al voor Anton Corbijn zijn lens. Nadat hij meer dan veertig jaar de internationale popcultuur heeft vastgelegd en bijbehorende internationale faam heeft bereikt, is de Nederlandse visueel kunstenaar zelf aan de beurt. (BW/AB)

Anton Corbijn is bekend als filmmaker, fotograaf en ontwerper. Hij werkte onder anderen samen met Joy Division, U2 en Metallica. In 2007 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm 'Control': een biopic over Joy Division-frontman Ian Curtis. Vier jaar geleden zat hij in de regiestoel voor 'The American' met George Clooney.The Rolling Stones, U2, Depeche Mode en George Clooney, allemaal stonden ze al voor Anton Corbijn zijn lens. Nadat hij meer dan veertig jaar de internationale popcultuur heeft vastgelegd en bijbehorende internationale faam heeft bereikt, is de Nederlandse visueel kunstenaar zelf aan de beurt. (BW/AB)