De film uit 1973, van William Friedkin, is uitgegroeid tot één van de bekendste horrorklassiekers ooit. De legendarische huivertrip verhaalde over een achtjarig meisje dat in Georgetown bezeten werd door een demon. Twee priesters kregen de taak om de griezel uit te drijven.

De reeks zal in Chicago plaatsvinden, veertig jaar na de oorspronkelijke gebeurtenissen. Ook ditmaal komt een familie onder spanning door de aanwezigheid van een demon. En ook in de reeks zullen twee priesters de demon bestrijden. Het alombekende Exorcistdeuntje "Tubular Bells" zal sporadisch gebruikt worden.

Zo proberen de makers alleszins genoeg te refereren naar de originele film. Maar of de show ook kan brengen wat de film zo onderscheidde van andere soortgenoten - de vragen die het stelde over schuld, onschuld, verantwoordelijkheid, geloof, ongeloof en de kwetsbaarheid van de mens- is nog maar de vraag.

Grote schoenen te vullen

Dat het niet eenvoudig is om in de voetsporen van The Exorcist te treden bewijzen de sequels en prequels die de film volgden. Exorcist II: The Heretic (1977) sloeg een heel andere weg in en was een gigantische flop, Exorcist: The Beginning (2004) was een gefaalde mix tussen horror en Indiana Jones.

Iets beter verging het The Exorcist III (1990), door oorspronkelijk auteur William Peter Blatty ingeblikt, en Dominion: Prequel to the Exorcist (2005), Taxi Driver-schrijver Paul Schraders versie van The Beginning.

In welke categorie deze tv-show zal vallen moeten we nog afwachten, we kunnen voorlopig enkel afgaan op de trailer:

(JVDV)

De film uit 1973, van William Friedkin, is uitgegroeid tot één van de bekendste horrorklassiekers ooit. De legendarische huivertrip verhaalde over een achtjarig meisje dat in Georgetown bezeten werd door een demon. Twee priesters kregen de taak om de griezel uit te drijven. De reeks zal in Chicago plaatsvinden, veertig jaar na de oorspronkelijke gebeurtenissen. Ook ditmaal komt een familie onder spanning door de aanwezigheid van een demon. En ook in de reeks zullen twee priesters de demon bestrijden. Het alombekende Exorcistdeuntje "Tubular Bells" zal sporadisch gebruikt worden.Zo proberen de makers alleszins genoeg te refereren naar de originele film. Maar of de show ook kan brengen wat de film zo onderscheidde van andere soortgenoten - de vragen die het stelde over schuld, onschuld, verantwoordelijkheid, geloof, ongeloof en de kwetsbaarheid van de mens- is nog maar de vraag.Grote schoenen te vullenDat het niet eenvoudig is om in de voetsporen van The Exorcist te treden bewijzen de sequels en prequels die de film volgden. Exorcist II: The Heretic (1977) sloeg een heel andere weg in en was een gigantische flop, Exorcist: The Beginning (2004) was een gefaalde mix tussen horror en Indiana Jones. Iets beter verging het The Exorcist III (1990), door oorspronkelijk auteur William Peter Blatty ingeblikt, en Dominion: Prequel to the Exorcist (2005), Taxi Driver-schrijver Paul Schraders versie van The Beginning.In welke categorie deze tv-show zal vallen moeten we nog afwachten, we kunnen voorlopig enkel afgaan op de trailer:(JVDV)