"Ik kap met Top gear. Deed m'n best maar dat is soms niet genoeg. Het team achter het programma is briljant, ik wens hen het allerbeste", zegt Evans via Twitter.

De kijkcijfers van het nieuwe Top Gear, dat na het ontslag van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May onthoofd achter bleef, konden nooit echt toppen scheren. Zondag nog kwam het tot een historisch dieptepunt. Om die reden heeft één van de presentatoren, Chris Evans, besloten ermee op te houden en zich volledig te richten op zijn andere opdrachten bij onder meer Radio 2, CarFest, Children in Need, 500 words 'en waar ik ooit nog van mag dromen', aldus Evans.

In een extra mededeling aan de BBC verklaarde Evans dat hij meent 'dat zijn stap opzij het beste is wat hij voor het programma kan doen'. "Ik blijf fan van het programma", klinkt het nog.

In de berichten wordt met geen woord gerept over de aantijgingen van seksueel misbruik waarmee de presentator wordt geconfronteerd. Eerder op de dag liet de BBC nog weten volledig achter hem te blijven staan. Collega Matt Leblanc, bij het grote publiek bekend als Joey uit Friends, reageerde nog niet op het ontslag van zijn mede-presentator. (Belga/DB)

"Ik kap met Top gear. Deed m'n best maar dat is soms niet genoeg. Het team achter het programma is briljant, ik wens hen het allerbeste", zegt Evans via Twitter.De kijkcijfers van het nieuwe Top Gear, dat na het ontslag van Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May onthoofd achter bleef, konden nooit echt toppen scheren. Zondag nog kwam het tot een historisch dieptepunt. Om die reden heeft één van de presentatoren, Chris Evans, besloten ermee op te houden en zich volledig te richten op zijn andere opdrachten bij onder meer Radio 2, CarFest, Children in Need, 500 words 'en waar ik ooit nog van mag dromen', aldus Evans. In een extra mededeling aan de BBC verklaarde Evans dat hij meent 'dat zijn stap opzij het beste is wat hij voor het programma kan doen'. "Ik blijf fan van het programma", klinkt het nog. In de berichten wordt met geen woord gerept over de aantijgingen van seksueel misbruik waarmee de presentator wordt geconfronteerd. Eerder op de dag liet de BBC nog weten volledig achter hem te blijven staan. Collega Matt Leblanc, bij het grote publiek bekend als Joey uit Friends, reageerde nog niet op het ontslag van zijn mede-presentator. (Belga/DB)