Komende zondag wordt de nieuwe aflevering van The Simpsons eentje om naar uit te kijken voor de grote liefhebbers van het werk van Hayao Miyazaki. Want in hun geheel eigen stijl brengen de makers van de populaire animatiereeks hulde aan de legendarische anime-regisseur.

In de speciale aflevering 'Married to the Blob' bulkt het van de visuele verwijzingen naar de Japanse meester. Homer steekt daarbij een handje toe, want de man heeft te veel 'slangenwijn' op en begint te hallucineren. In een waas ziet hij enkele van Miyazaki's meest geliefde personages uit 's mans oeuvre.

'The Wind Rises', het nieuwe meesterwerk van Miyazaki is ook zijn allerlaatste. De Japanner kondigde op 72-jarige leeftijd zijn afscheid aan de filmwereld aan. De man achter Studio Ghibli heeft klassiekers zoals Princess Mononoke en Spirited Away achter zijn naam. (DB)

Komende zondag wordt de nieuwe aflevering van The Simpsons eentje om naar uit te kijken voor de grote liefhebbers van het werk van Hayao Miyazaki. Want in hun geheel eigen stijl brengen de makers van de populaire animatiereeks hulde aan de legendarische anime-regisseur. In de speciale aflevering 'Married to the Blob' bulkt het van de visuele verwijzingen naar de Japanse meester. Homer steekt daarbij een handje toe, want de man heeft te veel 'slangenwijn' op en begint te hallucineren. In een waas ziet hij enkele van Miyazaki's meest geliefde personages uit 's mans oeuvre.'The Wind Rises', het nieuwe meesterwerk van Miyazaki is ook zijn allerlaatste. De Japanner kondigde op 72-jarige leeftijd zijn afscheid aan de filmwereld aan. De man achter Studio Ghibli heeft klassiekers zoals Princess Mononoke en Spirited Away achter zijn naam. (DB)