Richard Briers dankt zijn bekendheid in eigen land aan zijn rol als Tom Good in 'The good Life', dat in de jaren '70 jarenlang op de BBC liep. In die reeks speelden hij en Felicity Kendal een gehuwd stel uit de betere voorstedelijke wijken dat een ecologische manier van leven nastreeft. Zij leefden naast een stel hyperernstige would be-aristocraten, gestalte gegeven door Penelope Keith en Paul 'Yes, minister' Eddington.

Daarna speelde de man diverse kleinere rollen in verscheidene Shakespeare-verfilmingen van acteur/regisseur Kenneth Branagh, waaronder 'Much Ado About Nothing', 'Henry V', 'Hamlet' en 'As You Like it'. Eveneens in nevenrollen was hij te bewonderen in 'Frankenstein' (ook al geregisseerd door Branagh) en in de komedie 'Peter's Friends'.

Zijn filmcarrière was hij begonnen met 'Bottoms Up' (1960) en de Agatha Christie-klassieker 'Murder she said' (1961).

Briers overleed in zijn woning in Londen. Hij kampte al jaren met een longziekte. (Belga/DB)

Richard Briers dankt zijn bekendheid in eigen land aan zijn rol als Tom Good in 'The good Life', dat in de jaren '70 jarenlang op de BBC liep. In die reeks speelden hij en Felicity Kendal een gehuwd stel uit de betere voorstedelijke wijken dat een ecologische manier van leven nastreeft. Zij leefden naast een stel hyperernstige would be-aristocraten, gestalte gegeven door Penelope Keith en Paul 'Yes, minister' Eddington. Daarna speelde de man diverse kleinere rollen in verscheidene Shakespeare-verfilmingen van acteur/regisseur Kenneth Branagh, waaronder 'Much Ado About Nothing', 'Henry V', 'Hamlet' en 'As You Like it'. Eveneens in nevenrollen was hij te bewonderen in 'Frankenstein' (ook al geregisseerd door Branagh) en in de komedie 'Peter's Friends'. Zijn filmcarrière was hij begonnen met 'Bottoms Up' (1960) en de Agatha Christie-klassieker 'Murder she said' (1961). Briers overleed in zijn woning in Londen. Hij kampte al jaren met een longziekte. (Belga/DB)