'Tales From the Crypt' liep zeven seizoenen lang van 1989 tot 1996 op de Amerikaanse televisiezender HBO. De afleveringen van telkens 30 minuten baseerden zich op de horror comics van de jaren '50 en werden geïntroduceerd door de Cryptkeeper (zie foto), een pratend lijk met een voorliefde voor flauwe woordspelingen. De reeks werd een instant hit door zijn mix van gore, geweld, sex en humor en trok grote namen aan zoals Brad Pitt, Benicio del Toro, Ewan McGregor, Demi Moore en talloze anderen. Tom Hanks, Michael J Fox en Arnold Schwarzenegger regisseerden zelfs een aflevering.

Er kwamen meerdere spin-offs, waaronder een animatiereeks, twee langspeelfilms en een radioprogramma. De nieuwe 'Tales from the Crypt' volgt niet het format van de geliefde televisiereeks, maar wordt een doorlopende serie met de oorspronkelijke comics als uitgangspunt. De schrijvers willen de serie daardoor in een modernere context plaatsen.

We hopen dat de makers naar de fans zullen luisteren en The Cryptkeeper een welverdiende come-back gunnen.

(DDG)

'Tales From the Crypt' liep zeven seizoenen lang van 1989 tot 1996 op de Amerikaanse televisiezender HBO. De afleveringen van telkens 30 minuten baseerden zich op de horror comics van de jaren '50 en werden geïntroduceerd door de Cryptkeeper (zie foto), een pratend lijk met een voorliefde voor flauwe woordspelingen. De reeks werd een instant hit door zijn mix van gore, geweld, sex en humor en trok grote namen aan zoals Brad Pitt, Benicio del Toro, Ewan McGregor, Demi Moore en talloze anderen. Tom Hanks, Michael J Fox en Arnold Schwarzenegger regisseerden zelfs een aflevering. Er kwamen meerdere spin-offs, waaronder een animatiereeks, twee langspeelfilms en een radioprogramma. De nieuwe 'Tales from the Crypt' volgt niet het format van de geliefde televisiereeks, maar wordt een doorlopende serie met de oorspronkelijke comics als uitgangspunt. De schrijvers willen de serie daardoor in een modernere context plaatsen. We hopen dat de makers naar de fans zullen luisteren en The Cryptkeeper een welverdiende come-back gunnen. (DDG)