Danny Boom mag zich de winnaar noemen van het zesde seizoen van So You Think You Can Dance 2013. Dat hebben de Vlaamse en Nederlandse kijkers van VTM en RTL beslist. De Rotterdammer deed in de slotliveshow beter dan de finalisten Anneke, Tamara en Giovanni.

De Vlaamse Anneke ('de beste' volgens juryleden Dan Karaty en Euvgenia Pahkina) schopte het nog tot de 'dancebattle', synoniem voor de ultieme finale van de talentenjacht. Maar de titel van meest favoriete danser van de Lage Landen was weggelegd voor één persoon. En die was niet gestolen: Boom kreeg doorheen de afleveringen een pak superlatieven naar het hoofd geslingerd. 'Fenomenaal', 'wonderbaarlijke danser', 'supertalent'. De Brusselse choreograaf Ish Ait Hamou, die hem tijdens zijn auditie een golden ticket gaf, noemde hem een potentiële 'Michael Jordan van de dans'. Met deze overwinning ontvangt hij een dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van 25.000 euro. Op het palmares volgt hij de Vlaamse Frederic, uit Eeklo, op die de danswedstrijd won in 2012.

Danny Boom mag zich de winnaar noemen van het zesde seizoen van So You Think You Can Dance 2013. Dat hebben de Vlaamse en Nederlandse kijkers van VTM en RTL beslist. De Rotterdammer deed in de slotliveshow beter dan de finalisten Anneke, Tamara en Giovanni. De Vlaamse Anneke ('de beste' volgens juryleden Dan Karaty en Euvgenia Pahkina) schopte het nog tot de 'dancebattle', synoniem voor de ultieme finale van de talentenjacht. Maar de titel van meest favoriete danser van de Lage Landen was weggelegd voor één persoon. En die was niet gestolen: Boom kreeg doorheen de afleveringen een pak superlatieven naar het hoofd geslingerd. 'Fenomenaal', 'wonderbaarlijke danser', 'supertalent'. De Brusselse choreograaf Ish Ait Hamou, die hem tijdens zijn auditie een golden ticket gaf, noemde hem een potentiële 'Michael Jordan van de dans'. Met deze overwinning ontvangt hij een dansopleiding naar keuze en een geldbedrag van 25.000 euro. Op het palmares volgt hij de Vlaamse Frederic, uit Eeklo, op die de danswedstrijd won in 2012.