Wild Cards verhaalt over 'een alternatieve werkelijkheid' in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. In de VS post-WO II is het alienvirus Wild Card uitgebroken, dat het DNA van de mensen herschrijft. Sommigen - de zogenaamde Jokers - eindigen met misvormingen, anderen - de Aces - krijgen bovennatuurlijke krachten.

Momenteel bestaan er al 22 Wild Cards-boeken, waarvan het eerste in 1987 verscheen. Het volgende wordt deze maand nog verwacht. De reeks heeft al comics en role-playing-games geïnspireerd, en zal nu dus ook naar het kleine scherm komen.

'De wereld van Wild Cards is even groot en uitgebreid als die van Marvel en DC, maar dan wel grauwer en realistischer', aldus Martin. 'De reeks beschikt over een grote waaier personages, met talloze bijrollen en hoofdrollen'.

Zelf zal Martin niet meewerken aan de tv-reeks - de rechten voor Wild Cards werden opgekocht door Universal, terwijl Martin onder contract ligt bij HBO. Wel neemt zijn rechterhand Melinda M. Snodgrass de rol van executive producer voor haar rekening.

(JVDV)

Wild Cards verhaalt over 'een alternatieve werkelijkheid' in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog. In de VS post-WO II is het alienvirus Wild Card uitgebroken, dat het DNA van de mensen herschrijft. Sommigen - de zogenaamde Jokers - eindigen met misvormingen, anderen - de Aces - krijgen bovennatuurlijke krachten.Momenteel bestaan er al 22 Wild Cards-boeken, waarvan het eerste in 1987 verscheen. Het volgende wordt deze maand nog verwacht. De reeks heeft al comics en role-playing-games geïnspireerd, en zal nu dus ook naar het kleine scherm komen.'De wereld van Wild Cards is even groot en uitgebreid als die van Marvel en DC, maar dan wel grauwer en realistischer', aldus Martin. 'De reeks beschikt over een grote waaier personages, met talloze bijrollen en hoofdrollen'.Zelf zal Martin niet meewerken aan de tv-reeks - de rechten voor Wild Cards werden opgekocht door Universal, terwijl Martin onder contract ligt bij HBO. Wel neemt zijn rechterhand Melinda M. Snodgrass de rol van executive producer voor haar rekening.(JVDV)