David Letterman kondigde zijn pensioen op 3 april tijdens de talkshow op CBS aan. Niemand presenteerde langer een avondshow dan hem, maar in 2015 stopt hij er dus mee. Wanneer zijn vervanger Stephen Colbert te zien zal zijn als host, staat nog niet vast. Maar hij zal minstens tot 2020 de 'Late Show' hosten.

'The Colbert Report'

Colbert was eerder te zien als reporter in het komische programma 'The Daily Show'. Hij presenteerde daarna tien jaar lang 'The Colbert Report' op Comedy Central, een satirisch programma waarin hij de spot drijft met journaals als Fox News. Daarmee kon hij al vier Emmy's winnen. Colbert zal de 'Late Show' als zichzelf presenteren, en niet als het typetje dat hij speelt in 'The Colbert Report'. Dat programma zal nog acht maanden uitzenden.

"We zijn trots dat de getalenteerde Stephen Colbert bijna twee decennia lang een deel was van onze familie", zegt Comedy Central in een statement. "We kijken uit naar de volgende acht maanden van het grensverleggende programma 'Colbert Report' en wensen Stephen het beste." (FL)

David Letterman kondigde zijn pensioen op 3 april tijdens de talkshow op CBS aan. Niemand presenteerde langer een avondshow dan hem, maar in 2015 stopt hij er dus mee. Wanneer zijn vervanger Stephen Colbert te zien zal zijn als host, staat nog niet vast. Maar hij zal minstens tot 2020 de 'Late Show' hosten. 'The Colbert Report' Colbert was eerder te zien als reporter in het komische programma 'The Daily Show'. Hij presenteerde daarna tien jaar lang 'The Colbert Report' op Comedy Central, een satirisch programma waarin hij de spot drijft met journaals als Fox News. Daarmee kon hij al vier Emmy's winnen. Colbert zal de 'Late Show' als zichzelf presenteren, en niet als het typetje dat hij speelt in 'The Colbert Report'. Dat programma zal nog acht maanden uitzenden. "We zijn trots dat de getalenteerde Stephen Colbert bijna twee decennia lang een deel was van onze familie", zegt Comedy Central in een statement. "We kijken uit naar de volgende acht maanden van het grensverleggende programma 'Colbert Report' en wensen Stephen het beste." (FL)