Tim Verheyden is een van de drie gezichten van het vernieuwde Telefacts, elke donderdag rond 22 uur op vtm. Vanaf maandag 15/3 start ook Telefacts 360 met buitenlandse reportages.

Tour de France '89: de strijd tussen Greg LeMond en Laurent Fignon
Een van mijn vroegste levendige tv-herinneringen en het spannendste sportmoment ooit! Acht seconden voorsprong had de Amerikaanse LeMond uiteindelijk op zijn Franse concurrent. Fignon. Twintig jaar na datum krijg ik nog steeds kippenvel van die heroïsche strijd.

Miami Vice

Typisch jaren 80. (Lacht) Het moet de eerste politiereeks zijn waarvoor ik wat langer mocht opblijven. Stilistisch erg mooi gemaakt en met fijne muziek op de soundtrack: soms kreeg je minuten lang gewoon te zien hoe Sonny en Rico 's nachts rondcruiseden met Another Day in Paradise van Phil Collins op de achtergrond. Ik hield ook van de duistere verhalen.

Louis Theroux: Law and Disorder in Johannesburg
Louis Theroux keert terug naar het basisprincipe van de journalistiek - het interview - maar brengt dit op een heel betrokken manier. Omdat hij op het juiste moment de juiste vragen stelt, slaagt hij erin door te dringen tot zijn onderwerp. Zijn documentaires zijn vaak heel onthullend. Ja, als journalist kan ik nog veel van hem leren.

Verslaggeving Haïti
Misschien is het een beetje vreemd om een moment te kiezen dat ik zelf heb meegemaakt, maar mijn verslaggeving vanuit Haïti is me erg bijgebleven. Normaal behoud je als journalist een zekere objectiviteit, maar die tien dagen zijn echt onder mijn huid gekropen. Ik moet er maar even aan denken, of al de die beelden, geuren en ellende komen we weer voor de geest.

Tour de France '89: de strijd tussen Greg LeMond en Laurent Fignon Een van mijn vroegste levendige tv-herinneringen en het spannendste sportmoment ooit! Acht seconden voorsprong had de Amerikaanse LeMond uiteindelijk op zijn Franse concurrent. Fignon. Twintig jaar na datum krijg ik nog steeds kippenvel van die heroïsche strijd. Miami Vice Typisch jaren 80. (Lacht) Het moet de eerste politiereeks zijn waarvoor ik wat langer mocht opblijven. Stilistisch erg mooi gemaakt en met fijne muziek op de soundtrack: soms kreeg je minuten lang gewoon te zien hoe Sonny en Rico 's nachts rondcruiseden met Another Day in Paradise van Phil Collins op de achtergrond. Ik hield ook van de duistere verhalen. Louis Theroux: Law and Disorder in Johannesburg Louis Theroux keert terug naar het basisprincipe van de journalistiek - het interview - maar brengt dit op een heel betrokken manier. Omdat hij op het juiste moment de juiste vragen stelt, slaagt hij erin door te dringen tot zijn onderwerp. Zijn documentaires zijn vaak heel onthullend. Ja, als journalist kan ik nog veel van hem leren. Verslaggeving Haïti Misschien is het een beetje vreemd om een moment te kiezen dat ik zelf heb meegemaakt, maar mijn verslaggeving vanuit Haïti is me erg bijgebleven. Normaal behoud je als journalist een zekere objectiviteit, maar die tien dagen zijn echt onder mijn huid gekropen. Ik moet er maar even aan denken, of al de die beelden, geuren en ellende komen we weer voor de geest.