Woestijnvis is nu nog in dienst van de VRT, maar vanaf het najaar levert het productiehuis programma's aan de zenders van SBS Belgium (het bedrijf achter onder andere VT4 en Vijftv). Sofie Lemaire gaat werken aan tv-programma's die wellicht op een van die zenders worden uitgezonden. Er wordt nog onderhandeld over welke programma's en in welke functie ze aan de slag gaat.

Alle SBS-zenders maken sinds vorige zomer deel uit van dezelfde groep, De Vijver Media.

De Glazen Show

Lemaire was afgelopen winter al op tv te zien, in 'De Glazen Show' dat ze presenteerde met Steven Van Herreweghe. Dat Woestijnvisprogramma verving tijdens de jaarlijkse 'Music For Life'-actie van Studio Brussel 'De Laatste Show'.

'Daar heb ik gemerkt dat televisie me toch meer aantrekt dan ik eerst had vermoed', stelt Lemaire. 'Ik wil dit vak proberen onder de knie te krijgen, en dat kan ik nergens beter dan bij Woestijnvis.'

Toch was de beslissing voor haar niet eenvoudig. 'Ik heb de voorbije jaren met geweldig veel plezier radio gemaakt, en ik heb veel vrienden bij Studio Brussel. Daardoor heb ik de voorbije weken veel getwijfeld en gepiekerd.' (Belga/DB)

Bart De Wever en Rudi Vranckx in 'De Glazen Show'

Woestijnvis is nu nog in dienst van de VRT, maar vanaf het najaar levert het productiehuis programma's aan de zenders van SBS Belgium (het bedrijf achter onder andere VT4 en Vijftv). Sofie Lemaire gaat werken aan tv-programma's die wellicht op een van die zenders worden uitgezonden. Er wordt nog onderhandeld over welke programma's en in welke functie ze aan de slag gaat. Alle SBS-zenders maken sinds vorige zomer deel uit van dezelfde groep, De Vijver Media. De Glazen ShowLemaire was afgelopen winter al op tv te zien, in 'De Glazen Show' dat ze presenteerde met Steven Van Herreweghe. Dat Woestijnvisprogramma verving tijdens de jaarlijkse 'Music For Life'-actie van Studio Brussel 'De Laatste Show'. 'Daar heb ik gemerkt dat televisie me toch meer aantrekt dan ik eerst had vermoed', stelt Lemaire. 'Ik wil dit vak proberen onder de knie te krijgen, en dat kan ik nergens beter dan bij Woestijnvis.'Toch was de beslissing voor haar niet eenvoudig. 'Ik heb de voorbije jaren met geweldig veel plezier radio gemaakt, en ik heb veel vrienden bij Studio Brussel. Daardoor heb ik de voorbije weken veel getwijfeld en gepiekerd.' (Belga/DB) Bart De Wever en Rudi Vranckx in 'De Glazen Show'