Dinsdagnacht bezweek scenarist David Mills (48) aan een hersenbloeding. Op het moment van zijn overlijden werkte hij nog volop aan Treme, een HBO-serie over een buurt in New Orleans in de nasleep van orkaan Katrina. De dramareeks gaat op 11 april in de VS in première.

David Mills begon zijn loopbaan als journalist bij The Wall Street Journal, The Washington Times en The Washington Post. Daarna maakte hij de overstap naar de televisiewereld en begon scenario's te schrijven voor NYPD Blue, Homicide, The Corner, ER en - wat door velen, én ook door Knack Focus, als de beste televisiereeks ooit wordt beschouwd - The Wire. Hij was gespecialiseerd in de rassenverhoudingen en raciale spanningen in de Amerikaanse samenleving. De voorbije jaren hield de zwarte scenarist onder de titel Undercover Black Man ook een blog bij over de actualiteit in de Verenigde Staten en zijn voorliefde voor muziek.

Mills was een jeugdvriend van David Simon, de bedenker van The Wire. Ze leerden elkaar kennen aan de universiteit in Maryland, waar ze allebei voor de studentenkrant The Diamondback schreven. 'Hij had enorm veel talent', vertelt David Simon. 'En hield erg van taal en discussiëren. Hij was ervan overtuigd dat een goede discussie leidt tot diepere en intelligentere inzichten.' De twee wonnen in 2000 verschillende Emmy Awards voor hun werk aan de HBO-miniserie The Corner, een dramareeks van zes afleveringen. Voor het scenario van een aflevering van Simons reeks Homicide: Life on the Street met acteur Robin Williams, ontving Mills in 1994 een Writers Guild of America-award. De relatie tussen Simon (blank), Mills (zwart) en The Corner-regisseur Charles Dutton (zwart) maakte ook het onderwerp uit van een aflevering in de New York Times-reeks 'How Race Is Lived in America', waarmee de krant een Pulitzerprijs won.

Bekijk hier de - veelbelovende - trailer van Treme:

Freek Lauwers

Dinsdagnacht bezweek scenarist David Mills (48) aan een hersenbloeding. Op het moment van zijn overlijden werkte hij nog volop aan Treme, een HBO-serie over een buurt in New Orleans in de nasleep van orkaan Katrina. De dramareeks gaat op 11 april in de VS in première. David Mills begon zijn loopbaan als journalist bij The Wall Street Journal, The Washington Times en The Washington Post. Daarna maakte hij de overstap naar de televisiewereld en begon scenario's te schrijven voor NYPD Blue, Homicide, The Corner, ER en - wat door velen, én ook door Knack Focus, als de beste televisiereeks ooit wordt beschouwd - The Wire. Hij was gespecialiseerd in de rassenverhoudingen en raciale spanningen in de Amerikaanse samenleving. De voorbije jaren hield de zwarte scenarist onder de titel Undercover Black Man ook een blog bij over de actualiteit in de Verenigde Staten en zijn voorliefde voor muziek. Mills was een jeugdvriend van David Simon, de bedenker van The Wire. Ze leerden elkaar kennen aan de universiteit in Maryland, waar ze allebei voor de studentenkrant The Diamondback schreven. 'Hij had enorm veel talent', vertelt David Simon. 'En hield erg van taal en discussiëren. Hij was ervan overtuigd dat een goede discussie leidt tot diepere en intelligentere inzichten.' De twee wonnen in 2000 verschillende Emmy Awards voor hun werk aan de HBO-miniserie The Corner, een dramareeks van zes afleveringen. Voor het scenario van een aflevering van Simons reeks Homicide: Life on the Street met acteur Robin Williams, ontving Mills in 1994 een Writers Guild of America-award. De relatie tussen Simon (blank), Mills (zwart) en The Corner-regisseur Charles Dutton (zwart) maakte ook het onderwerp uit van een aflevering in de New York Times-reeks 'How Race Is Lived in America', waarmee de krant een Pulitzerprijs won. Bekijk hier de - veelbelovende - trailer van Treme:Freek Lauwers