Wie het negende seizoen van de Britse scifi-reeks Doctor Who volgt, heeft het al gemerkt: de show verschuift meer van uitzendtijd dan de personages van planeet. Peter Capaldi, die de rol van The Doctor vertolkt, uit kritiek op de zigzagpolitiek van de BBC: 'Doctor Who wordt misbruikt als pion in de oorlog om de zaterdagavondkijker.' Dat meldt The Guardian. Ook Steven Moffat, de huidige showrunner, en schrijver Mark Gatiss zijn niet te spreken over de wisselende uren.

Kindershow

Het negende seizoen van Doctor Who ging van start op 19 september om 19u40. Tegen de derde aflevering begon het programma al om 20u25. Dat was zo gepland om kijkers te lokken voor de dansshow Strictly Come Dancing. Showrunner Steven Moffat noemde die zet 'niet slim'.

Peter Capaldi haalt zijn wenkbrauwen op: 'Veel gezinnen kijken samen met hun kinderen naar Doctor Who. Dat doe ik ook met mijn dochter sinds de terugkeer in 2005. Als je het programma na 20u uitzendt, kom je in de uren waarop vooral volwassenen televisie kijken. We mogen niet vergeten dat Doctor Who in zijn hart een kindershow is. Ik zou het een schande vinden dat ze niet meer kunnen kijken.'

Peter Capaldi blijft zeker nog de rol van The Doctor spelen voor een volgende tiende seizoen: 'Ik weet niet wat er daarna gebeurt. Het hangt allemaal af van hoe de show loopt. Het is belangrijk dat je een programma met toewijding maakt.' (AW)

Wie het negende seizoen van de Britse scifi-reeks Doctor Who volgt, heeft het al gemerkt: de show verschuift meer van uitzendtijd dan de personages van planeet. Peter Capaldi, die de rol van The Doctor vertolkt, uit kritiek op de zigzagpolitiek van de BBC: 'Doctor Who wordt misbruikt als pion in de oorlog om de zaterdagavondkijker.' Dat meldt The Guardian. Ook Steven Moffat, de huidige showrunner, en schrijver Mark Gatiss zijn niet te spreken over de wisselende uren.KindershowHet negende seizoen van Doctor Who ging van start op 19 september om 19u40. Tegen de derde aflevering begon het programma al om 20u25. Dat was zo gepland om kijkers te lokken voor de dansshow Strictly Come Dancing. Showrunner Steven Moffat noemde die zet 'niet slim'. Peter Capaldi haalt zijn wenkbrauwen op: 'Veel gezinnen kijken samen met hun kinderen naar Doctor Who. Dat doe ik ook met mijn dochter sinds de terugkeer in 2005. Als je het programma na 20u uitzendt, kom je in de uren waarop vooral volwassenen televisie kijken. We mogen niet vergeten dat Doctor Who in zijn hart een kindershow is. Ik zou het een schande vinden dat ze niet meer kunnen kijken.'Peter Capaldi blijft zeker nog de rol van The Doctor spelen voor een volgende tiende seizoen: 'Ik weet niet wat er daarna gebeurt. Het hangt allemaal af van hoe de show loopt. Het is belangrijk dat je een programma met toewijding maakt.' (AW)